Direct door naar content
Band ENORM brengt met ‘Up’ unieke ode aan Nederlandse rolstoelbasketbalsters afbeelding nieuwsbericht

Band ENORM brengt met ‘Up’ unieke ode aan Nederlandse rolstoelbasketbalsters

22 juli 2021

Op 24 augustus beginnen in Tokio de Paralympische Spelen. De leden van TeamNL zijn dus in volle voorbereiding om in Japan een topprestatie te leveren. Voor het Nederlandse vrouwen-rolstoelbasketbalteam was 16 juli een wel heel bijzondere dag in die voorbereiding. Toen ging het nummer ‘Up’ met bijbehorende clip in première, dat de band ENORM speciaal voor de Orange Lions schreef.

In het onvervalste rock-nummer wordt in woord en beeld krachtig de boodschap vertolkt dat iedereen tegenslag te boven kan komen. Ga niet bij de pakken neerzitten, kijk naar wat je wel kunt en ga ervoor. Of zoals de songtekst luidt: ‘What goes down, will come up’. 

In de dynamische videoclip, waarin de basketbalsters zelf een prominente rol hebben, wordt bovendien duidelijk hoe sport kan helpen om de weg naar boven te vinden en hoe je elkaar daarbij kunt steunen. Op die manier is ‘Up’ niet alleen een ode aan het team, maar ook aan de Paralympische sport in het algemeen.

Steun het team

Bekijk hier vooral zelf de videoclip van ENORM en de Nederlandse rolstoelbasketbalsters. Door op de video te klikken steun je bovendien het team. Want bij 100.000 views zijn de sponsors van de Dutch Lions bereid €5.000,- extra aan de ploeg te doneren. 

De Nederlandse rolstoelbasketbalsters zijn medaillekandidaten in Tokio. Na bronzen plakken in Londen en Rio zijn de wereldkampioenen van 2018 vastbesloten deze keer goud te veroveren. Ze beginnen op 25 juli met een wedstrijd tegen de Verenigde Staten.    

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: