Direct door naar content
Loopevenementen bij jou in de buurt afbeelding nieuwsbericht

Loopevenementen bij jou in de buurt

29 juli 2021

Wandelen of hardlopen is een ideale manier om in de zomer in beweging te blijven. Door deel te nemen aan de challenges van Uniek Sporten Brabant maak je het lopen bovendien nog leuker. Iedere maandag staat er een nieuwe challenge klaar waar je tijdens je wandeling of fietstocht aan deel kan nemen. Gaat het wandelen goed? Overweeg dan eens om mee te doen aan een loopevenement. Komende maanden vinden verschilende loopevenementen plaats in de provincie Brabant. Bij deze evenementen zijn er verschillende onderdelen om aan deel te nemen als hardloper, wandelaar of wheeler. We zetten een aantal loopevenementen voor je op een rij:

- Buffelrun op 4 en 5 september in Boerdonk

De Buffelrun is een obstacle run in Boerdonk. Op 4 september vindt de Family Buffelrun plaats. Deelname is mogelijk vanaf 6 jaar (tussen 6 en 8 jaar wel onder begeleiding van een volwassene). Je loopt een parcours van naar keuze 4 of 6 kilometer met verschillende obstakels. Samen met je ouders, met je kinderen, met je vrienden en/of vriendinnen. Op 5 september vindt de Buffelrun plaats, deze is voor deelnemers vanaf 16 jaar. Je kan kiezen tussen een parcours van 6 of 12 km. Meer informatie via de website.

- Tilburg Ten Miles op 25 en 29 september in Tilburg

De CZ Tilburg Ten Miles is een sinds 1988 jaarlijks terugkerend hardloopevenement. Duizenden recreanten, van jong tot oud, komen samen om door de versierde straten van Tilburg te lopen. Er zijn verschillende onderdelen om aan deel te nemen: CZ Tilburg Ten Miles, Rabobank Ladies Run 10 km, Trimloop 10 km, Fujifilm Business Run, City Run 5km. CZ Family Run, De Wever TTM4YOU, Villa Pardoes Kids Run, Sterre Minirun, CZ TTM Wandeltocht. De Wever TTM4YOU is er  speciaal voor mensen met een beperking. Meer informatie via de website.

- De Bredase Singelloop op 3 oktober in Breda

De Singelloop is een stratenloop door het historisch centrum van Breda, langs de mooie singels en markante gebouwen en met de finish op de Grote Markt. Er zijn verschillende onderdelen om aan deel te nemen: Albert Heijn Walking & Wheeling, Kasparov 5 km Prestatieloop, Aartsen 10 km Prestatieloop, DRV Halve marathon wedstrijd, Run2Day Halve marathon prestatieloop, Redband Familieloop, 40 van Breda, Van Iersel Luchtman Advocaten Businessrun. Walking & Wheeling is een prestatietocht die je op allerlei manieren kunt volbrengen, zolang als het niet hardlopend is zoals bij de andere elementen. Dit onderdeel is gericht op (sportieve) wandelaars, Nordic Walkers, rolstoelers, wheelers en racerunners. Meer informatie via de website.

- Marathon Eindhoven op 9 en 10 oktober in Eindhoven

Traditiegetrouw vindt de Marathon Eindhoven powered by ASML plaats in het tweede weekend van oktober. Het grootste tweedaagse sportevenement van de provincie Noord-Brabant is een evenement voor jong en oud. Er zijn verschillende onderdelen om aan deel te nemen: Marathon, Halve Marathon, Jumbo 10 km, Business runs, City Run 5 km, Mini Marathon, Your Marathon Chalenge, Wandeltochten. Bij het onderdeel 'Your Marathon Challenge' wandel of hardloop je voorafgaand aan het marathonweekend gezamenlijk 41 km. Op 9 oktober volbreng je de laatste 1,195 km en hiermee voltooj je jouw eigen marathon. Meer informatie via de website.

Gedurende het jaar zijn er natuurlijk meer loopevenementen. Houd bijvoorbeeld de Hardloopkalender, Wandelkalender of Fietskalender in de gaten.

Gratis advies van een beweegcoach

Heb je een aandoening of beperking en twijfel je of je deel kan nemen aan een van deze evenementen? Neem dan gratis contact op met een beweegcoach bij jou in de buurt. Zij geven het hele jaar door gratis beweegadvies aan mensen met een beperking of chronische aandoening.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: