Direct door naar content
Inclusief speelgoed steeds meer gemeengoed afbeelding nieuwsbericht

Inclusief speelgoed steeds meer gemeengoed

04 augustus 2021

Een beperking maakt je in de meeste opzichten niet anders dan anderen. Je hoort erbij, beweegt je door de samenleving, ondanks de rolstoel, je prothese of blindenstok. In populair speelgoed is dat ook een steeds gangbaarder beeld. Onlangs zette HandicapNL in een blogbijdrage enkele mooie voorbeelden van dit inclusieve speelgoed op een rij.

Playmobil

Zo heeft Playmobil in de City Life-serie een schoolbus beschikbaar waarbij kinderen in een rolstoel niet zijn vergeten. Het pakket bevat een kind in een rolstoel en daarvoor is de bus uitgerust met een heuse oprijplaat. En de rolstoel zelf heeft zelfs schitterende spaakbeschermers. In dezelfde serie toont ook de City Life School zich van dezelfde inclusieve kant, getuige rolstoeltoegankelijke toiletten en een rolstoelvriendelijke lift.

Lego

Bij Lego is inmiddels eenzelfde ‘trend’ waar te nemen. Een bushalte in de Lego City-serie is zeer rolstoeltoegankelijk en hetzelfde geldt voor de bus. Ook is er een skatepark inclusief WCMX Wheelchair stunter.

Mattel

Ook Mattel, producent van de illustere barbies, neemt sinds vorig jaar inclusiviteit heel bewust mee in haar aanbod. Er zijn onder andere poppen met een prothese, in een rolstoel en met de pigmentziekte vitiligo.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: