Direct door naar content
Zomer in eigen land: deze uitjes zijn heel toegankelijk! afbeelding nieuwsbericht

Zomer in eigen land: deze uitjes zijn heel toegankelijk!

04 augustus 2021

Blijf je de hele zomer lekker in eigen land, dan is het wel zo leuk om hier zo nu en dan uitstapjes te maken. Maar dagjes uit naar gelegenheden of bezienswaardigheden die volledig toegankelijk zijn voor mensen met een beperking, dat is lang niet altijd eenvoudig. Gelukkig zijn ze er wel. Een aantal voorbeelden!

Wil je echt even in een andere wereld zijn en ben je gek op de natuur, denk dan eens aan een zogenoemde geur- of belevingstuin. Een leuke optie zijn in dat geval de volledig rolstoeltoegankelijke Botanische tuinen in Utrecht. Vergelijkbaar, maar met meer bloemen is de Hortus Botanicus in Haren, met onder andere een Chinese-, Keltische- en kruidentuin. Ook dierenparken worden steeds toegankelijker, zoals bijvoorbeeld de Apenheul en Safaripark Beekse Bergen, dat in 2019 nog vanuit de community ‘Toegankelijke Recreatie’ een plaquette voor inspanningen op het gebied van toegankelijkheid kreeg uitgereikt.

Liever actief?

Maar wellicht heb je zin in iets actievers! Dan kun je bijvoorbeeld terecht bij Manege zonder Drempels in Bennekom, waar onder andere huifbedrijden mogelijk is voor mensen met een meervoudige beperking. En tussen Apeldoorn en Dieren rijdt de heel toegankelijke oude stoomlocomotief van de Veluwse Stoomtrein Maatschappij, midden door de IJsselvallei. Hou je van vissen? Dan is De Forelpoel in het Friese Kollumerzwaag een ideale plek. Of ga naar Linnaeushof in Heemstede, Nederlands grootste speeltuin en voor een groot deel rolstoelvriendelijk.

Spektakel

Op zoek naar echte sensatie? Dan moet je een keer naar This Is Holland in Amsterdam, waar je met een heuse 5D-experience over de mooiste Hollandse landschappen vliegt, zoals de Zaanse Schans, de Deltawerken en verscheidene UNESCO werelderfgoederen. Spektakel gegarandeerd. Verder kunnen zeilliefhebbers terecht bij Sailwise, specialist in watersportvakanties voor mensen met een beperking en is voor iedereen die een onvergetelijke dag wil, natuurlijk de Efteling een geweldige optie. Als partner van de community ‘Toegankelijke Recreatie’ zet De Efteling zich in voor een park waar werkelijk iédereen van kan genieten.

Deze voorbeelden zijn een greep uit de brochure Toegankelijke Uitstapjes in Eigen Land van HandicapNL. Daarin vind je onder andere ook toegankelijke horeca-gelegenheden, geschikte wandelroutes en meer informatie over de Community Toegankelijke Recreatie.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: