Direct door naar content
Paralympische Spelen Tokio volop te zien bij NOS afbeelding nieuwsbericht

Paralympische Spelen Tokio volop te zien bij NOS

10 augustus 2021

Nog even geduld, maar op dinsdag 24 augustus beginnen na de Olympische Spelen dan ook eindelijk de Paralympische Spelen van Tokio. Voor veel paralympische sporters breken daarmee de belangrijkste weken uit het sportcarriere aan. Ze hebben er ook nog een jaar langer op moeten wachten. Zou het Jetze Plat lukken zijn gedroomde drie keer goud te behalen? En lukt het Diede de Groot wel haar Golden Slam te behalen? De NOS besteedt aan de prestaties van TeamNL volop aandacht.

Net als de Olympische Spelen beginnen ook de Paralympics met een openingsceromie in het grote (lege) Olympisch Stadion. De officiële opening van dit grote sportfeest op 24 augustus is bij de NOS live te volgen op NPO 1 van 13.00 tot 16.00 uur. Als daarna de echte sportmomenten te zien zijn, is de NOS er natuurlijk ook bij om voor jou verslag te doen.

Jetze, Diede en Fleur

Zo zijn we er allemaal een beetje bij als de Nederlanders in Japan bijzondere prestaties neerzetten. Uniek Sporten ambassadeurs Jetze Plat, Diede de Groot en Fleur Jong hopen een bijzondere reeks neer te kunnen zetten. Jetze gaat voor goud op de Paratriatlon en bij het handbiken op de wegkoers en de tijdrit. Rolstoeltennisser Diede kan met goud bij het enkelspel de kroon op een bijzonder seizoen zetten. Ze won al alle Grand Slams in het rolstoeltennis en met de Paralympische titel zou zij de ‘Golden Grand Slam’ winnen. Bij de mannen ging Novak Djokovic voor dezelfde titel, maar dat lukte hem niet. Diede kan dus echt historie schrijven.

Fleur Jong kan na het succes van de atletiekploeg op de Olympische Spelen met Sifan Hassan ook tijdens de Paralympische onderdelen de atletiekbaan oranje kleuren. Fleur komt in actie op de 100 meter en het verspringen. Luister in de aflevering van de ONBEPERKT Podcast haar hele verhaal. 

Livestreams

Je kunt de Paralympische Spelen op verschillende manieren volgen. Zo kun je online via NOS.nl de wedstrijden waarbij Nederlanders betrokken zijn live volgen. Daar heeft de NOS vier livestreams beschikbaar. Ook via NOS Teletekst en op NPO Radio 1 besteedt de NOS aandacht aan de verrichtingen van de Nederlandse paralympiërs.

Dagelijks op tv

Vanaf 24 augustus kun je ook dagelijks op tv verslagen zien van de Paralympics. Aansluitend aan het NOS Journaal van 20.00 uur is er op NPO 1 een korte uitzending van ongeveer 7 minuten, waarin Herman van der Zandt de opmerkelijkste prestaties de revue laat passeren. Daarnaast kun je op NPO 2 na Nieuwsuur dagelijks een uitgebreider programma verwachten. In de buitenstudio die ook al werd gebruikt tijdens het EK Voetbal zitten drie vaste gasten aan tafel bij Herman van der Zandt: oud-rolstoeltennister Jiske Griffioen, rolstoelbasketballer Marc van de Kuilen en parazwemmer Simon Boer. Zij becommentarieren de wedstrijden en geven meer uitleg over de verschillende sporten. Daarbij is er ook aandacht voor de vaak lange weg naar de Spelen. Suse van Kleef is in Tokio voor interviews met de sporters en verslaggevers Robbert de Rijk en Edwin Peek maken ook reportages vanuit de Japanse hoofdstad.

Op 5 september worden de Spelen afgesloten met een sluitingsceremonie die ook live is te zien van 13.00 tot 15.30 op NPO 1. Daarna is er ook nog nog een uitgebreide terugblik met de opvallendste momenten te zien op dezelfde zender.

Alle uitzendingen van de NOS op een rijtje:

  • NOS Opening Paralympische Spelen: dinsdag 24 augustus, 13.00-16.00 uur, NPO 1
  • NOS Paralympisch Journaal: dinsdag 24 augustus t/m zondag 5 september, 20.25-20.32 uur, NPO 1
  • NOS Paralympische Spelen: dinsdag 24 augustus t/m zondag 5 september, ca. 22.00 uur, NPO 2
  • NOS Sluiting Paralympische Spelen: zondag 5 september, 13.00-15.30 uur , NPO 1
  • NOS Paralympische Spelen: zondag 5 september, 18.10-18.50 uur, NPO 1

Foto: Twitter Jetze Plat

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: