Direct door naar content
Iedereen kan leren hockeyen bij Oranje-Rood afbeelding nieuwsbericht

Iedereen kan leren hockeyen bij Oranje-Rood

11 augustus 2021

Hockey is een sport die je met veel verschillende beperkingen kunt doen. Binnen deze sport bestaan verschillende vormen zodat het voor iedereen mogelijk is om met een stick en een bal aan de slag te gaan. Nederland kent ook heel veel hockeyclubs waar je deze sport kunt uitproberen. De Eindhovense club Oranje-Rood is zo’n club. Daar starten ze vanaf 4 september ook met hockey voor iedereen met een lichamelijke beperking die niet rolstoel gebonden is.

Bij hockey met een beperking of ParaHockey zijn vier varianten: voor spelers met een verstandelijke beperking is er G-Hockey, zit je in een handbewogen rolstoel dan kun je H-hockey gaan doen, voor iedereen in een elektrische rolstoel is er E-hockey en voor spelers met een lichamelijke beperking is er LG-Hockey. Dit filmpje van de hockeybond KNHB geeft een goede introductie op die laatste categorie.

Kennismakingsdag

Bij de Eindhovense club Oranje-Rood vinden ze al langer dat iedereen met een beperking een plek in de vereniging verdient. Spelers met een verstandelijke beperking waren al langer welkom en vanaf 4 september start de club ook met hockey voor kinderen, jongeren en volwassenen met een lichamelijke beperking. Op 4 september organiseert Oranje-Rood een kennismakingsmiddag van 12.00 tot 14.00 uur op het hockeyveld. Dat is een ideaal moment om te kijken of hockey iets voor jou is en hoe dat met jouw beperking gaat. Bij die middag zijn trouwens ook spelers met een verstandelijke beperking welkom.

Meer informatie vind je op de website van Oranje-Rood

Is Eindhoven voor jou te ver weg? Kijk dan op de hockeypagina voor meer informatie over deze sport een club bij jou in de buurt.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: