Direct door naar content
Kom verschillende sporten uitproberen tijdens de Multisportdag voor doven en slechthorenden afbeelding nieuwsbericht

Kom verschillende sporten uitproberen tijdens de Multisportdag voor doven en slechthorenden

12 augustus 2021

FJ Move, SportService Zwolle en Gehandicaptensport Nederland organiseren op zaterdag 2 oktober 2021 van 10.00 uur tot 13.30 uur in Zwolle een Multisportdag speciaal voor doven en slechthorenden. Tijdens de Multisportdag kan iedereen die slechthorend of doof is gratis verschillende sporten uitproberen. Op het programma staan onder andere atletiek, voetbal, judo, kickboksen, padel, basketbal en volleybal.

Iedereen is welkom!
Iedereen die een sport wil uitproberen, is welkom. Van jong tot oud én met of zonder sportervaring. Tijdens deze dag zijn er dovetolken en tolken Nederlandse gebarentaal aanwezig. Je mag ook zelf een buddy meenemen. Hij/zij kan mee sporten of is welkom voor de support! De locatie wordt aan de hand van de op dat moment geldende coronaregels ingericht en aangepast op de behoeften van de doelgroep.

Kies uit deze sporten
Tijdens deze dag kunnen mensen die doof of slechthorend zijn gratis verschillende sporten uitproberen. Op het programma staan:

  • Atletiek
  • Voetbal
  • Judo
  • Kickboksen
  • Padel
  • Basketbal
  • Volleybal

Alle clinicgevers hebben ervaring met het geven van sportlessen aan doven of slechthorenden en zij hebben informatie ontvangen van ervaringsdeskundigen. Op deze manier kunnen zij de deelnemers op deze dag goed begeleiden en ook in de toekomst alle sporters uitnodigen bij hun sportclub.

VR-Belevenis
Beleef, beweeg of sport in Virtual Reality. Tijdens de multisportdag kun je ook kennis maken met een belevenis in VR. Er zijn diverse sportgames om uit te proberen via deze nieuwe technologie: van (tafel)tennis tot voetbal en van skiën tot handboogschieten en boksen. Laat je verrassen!

Wil jij blijven sporten?
Ben jij postief over één van de sporten die je hebt uitgeprobeerd? Je bent niet de enige. Door de Multisportdag worden veel mensen enthousiast om daarna te blijven sporten. Iedere deelnemer die na afloop wil blijven sporten wordt door de organisatoren geholpen met het vinden van een geschikte sportvereniging in zijn of haar eigen omgeving.

Praktische informatie

Meld je aan
Wil jij deelnemen aan de Multisportdag en een aantal sporten proberen? Meld je gauw aan en kies de sporten waar jij kennis mee wilt maken!

Klik hier voor in het inschrijfformulier.

Trainer of sportaanbieder?
In samenwerking met FJ Move krijgen sportaanbieders en trainers de mogelijkheid om een deskundigheidstraining te volgen over het begeleiden van dove en slechthorende sporters. Tijdens deze bijeenkomst doe je de benodigde kennis en ervaring op. Dit geldt ook voor sportaanbieders die niet aanwezig zijn tijdens de Multisportdag, maar wel open staan voor de doelgroep en hun kennis willen verbreden! Heb je hier als sportaanbieder of trainer behoefte aan? Neem dan contact op met Floor van Lin via f.vanlin@gehandicaptensport.nl. De datum volgt nog!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: