Direct door naar content
Fleur en Jetze vlagendragers in Tokio afbeelding nieuwsbericht

Fleur en Jetze vlagendragers in Tokio

17 augustus 2021

Over minder dan een week beginnen in Tokio de Paralympische Spelen! Net als bij de Olympische Spelen staat eerst een feestelijke opening op het programma met daarbij natuurlijk ook de traditionele vlaggenparade van alle deelnemende landen. Voor dit spektakel koos chef de mission Esther Vergeer Fleur Jong en Jetze Plat als de vlaggendragers voor Nederland.

Esther Vergeer hoefde niet lang na te denken over die keuze. Zij noemt Fleur en Jetze “boegbeelden van de paralympische sport”. “Dankzij hun prestaties en professionaliteit zijn ze een voorbeeld voor volgende generaties. Ik ben er enorm trots op dat zij samen tijdens de openingsceremonie TeamNL representeren.” Fleur hoefde op haar beurt ook niet lang na te denken toen ze door Esther werd gevraagd. “Ik kreeg het heel warm en moest lachen. En dacht 'Wauw wat een eer', ik heb meteen ja gezegd. Zo'n eervolle taak op de Spelen. Daar ben ik heel blij mee”, zei ze in een interview met de NOS.

'In jezelf geloven'

Voor Jetze voelde het precies zo. "Ik ben ontzettend trots dat ik de vlag het stadion binnen mag dragen", vult Plat aan. "Het is een eer. Na een jaar uitstel zijn we erg blij en gemotiveerd om eindelijk te kunnen gaan strijden om paralympische titels." Fleur vindt dat de vlag voor veel meer staat, waar iedereen inspiratie uit kan halen. “Het symboliseert voor mij dat niets onmogelijk is. Zolang je maar blijft dromen en in jezelf blijft geloven." 

Geoefend

Dan is er nog wel een klein praktisch dingetje, want hoe gaan Fleur en Jetze de driekleur samen het stadion in dragen? “We hebben op Papendal al wel een klein beetje geoefend”, zegt Jetze tegen de NOS. Fleur doet het liefste ook samen met Jetze. “Het zijn ook de Spelen van samenkomst, maar ik weet niet hoe groot de vlag gaat zijn en of ik met mijn kleine handjes die stok wel vast kan houden. Maar dat gaan we samen wel redden.”

Bij de bekendmaking van Fleur en Jetze als vlaggendragers hoort ook dit mooie filmpje van TeamNL:

 
Onze vlaggendragers voor de Paralympische Spelen!

Met trots presenteren onze vlaggendragers voor de Paralympische Spelen! 😍 #SamenSterker | #Tokyo2020

Posted by TeamNL on Sunday, August 15, 2021

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: