Direct door naar content
Laatste G-Sportweekend inside afbeelding nieuwsbericht

Laatste G-Sportweekend inside

19 augustus 2021

Derde live online uitzending voor mensen met en zonder een beperking
Met Johan Vlemmix aan tafel op zaterdag 21 augustus

In aanloop naar het G-Sportweekend Amarant Light 2021 zijn er drie live uitzendingen online te zien. Middels een eigen kanaal op internet zullen deze worden uitgezonden (De link: https://event.spectrumlive.io/G-SportweekendInside/ ). De eerste twee uitzendingen zijn reeds geweest en de derde en tevens de laatste van dit jaar zal zijn op zaterdag 21 augustus van 19.00 tot 20.00 uur. Gasten: Johan Vlemmix, Frank Brouwers (Amarant), Hans Dons (Careflexgroep), Bennie Bollo (Open NK Mascotte kampioen), Sportcoach Ben de Fretes
(Steunpunt Aangepast Sporten gemeente Tilburg), Gunther en Christa Adam (vrijwilligers event), Gidion Franken (organisatie G-Sportweekend Amarant) en zanger/ambassadeur Michael Humble.

Programma
Op zaterdag 21 augustus zal er een derde uitzending zijn waar het accent ligt op “we gaan weer sporten”. Tijdens dit live online event zal aandacht worden besteed aan de vrijwilligers, deelnemers, partners en nieuwsfeitjes. “De tweede uitzending heeft ook veel kijkers gehad en hopelijk zijn er die ook bij zaterdag 21 augustus” aldus Lars Hagen, voorzitter van Stichting Samen Sporten Tilburg. Het format dat door de organisatie bedacht is met een frisse knipoog naar Voetbal Inside kent een diversiteit aan programmaonderdelen. Deze zijn verdeeld in een warming up, de eerste helft, rust, tweede helft, blessuretijd en de nabeschouwing. De organisatie roept de kijkers op om een leuke sportfoto in te sturen van zichzelf of van de vriendengroep, welke in hun sportoutfit uitgedost zijn. De foto’s zullen getoond worden tijdens de live uitzending. Deze foto’s graag mailen naar info@g-voetbalweekend.nl. Daarnaast zal er ook aandacht worden besteed aan het programma voor de maanden september en oktober dat Stichting Samen Sporten Tilburg op de agenda heeft staan.

G-Sportweekend Amarant Light
Afhankelijk van de maatregelen die op dat moment gelden gaat de Stichting Samen Sporten Tilburg in samenwerking met Amarant een aanbod creëren voor de verschillende doelgroepen binnen de zorginstelling van Amarant op de drie centrumlocaties. Daarnaast wordt er ook een weekend georganiseerd voor de clienten die buiten de drie centrum locaties wonen. Deze events zullen georganiseerd worden op het terrein van Amarant voor de diverse “bubbels” (woonvoorzieningen) van het terrein en zullen vanwege veiligheidsoverwegingen niet toegankelijk zijn voor publiek. Naar verwachting zullen er tussen de 500 en 1000 mensen met een beperking deelnemen aan de events die door de stichting worden georganiseerd en mede worden ondersteund. “Wij, als Stichting Samen Sporten Tilburg, stimuleren het sporten voor mensen met een beperking”. We vinden het uiteraard ook belangrijk dat ze ook gewoon mee kunnen doen aldus Lars Hagen. “Zo zijn we een samenwerking aangegaan met de Tilburg Ten Miles door een aantal startbewijzen beschikbaar te stellen voor de doelgroep om de stap naar deelname beter te kunnen nemen” Daarnaast is de stichting op zoek naar organisaties die hetzelfde willen uitdragen en een samenwerking willen aangaan om de doelgroep nog sneller te kunnen bereiken. Of er familieleden/aanverwanten mogen komen kijken zal de organisatie twee weken voor aanvang van het event bekend maken.
Hopende veel positief sentiment te realiseren bij de directe omgeving van de deelnemers, maar zeker ook bij betrokkenen van verenigingen en uiteraard de bewoners van onder andere Tilburg. “Juist in deze tijden extra bijzonder dat dit gerealiseerd kan worden”, aldus de voorzitter. “We gaan deze editie voor zekerheid, veiligheid en hopen in 2022 weer iedereen te mogen verwelkomen”

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: