Direct door naar content
Endri scoort met zelfspot over rolstoel op TikTok afbeelding nieuwsbericht

Endri scoort met zelfspot over rolstoel op TikTok

26 augustus 2021

Ken jij Endri (21), beter bekend als Lil Handi, al? Hij is een grote hit op TikTok door zijn filmpjes over zijn spierziekte en rolstoel. Met zijn TikToks wil hij anderen inspireren en vooral het taboe op rolstoelen wegnemen.

Endri heeft de aangeboren spierziekte van Duchenne, waardoor zijn spieren minder goed functioneren. Hij kan niet meer lopen en zit daardoor in een rolstoel. Ondanks dat hij weet dat uitvallen van zijn spieren steeds erger wordt door de spierziekte, blijft Endri altijd positief. Tijdens de lockdown verveelde hij zich en begon hij met het maken van filmpjes voor TikTok. Dat sloeg goed aan, want nu kan hij wel zeggen dat hij viral gaat. Inmiddels heeft Lil Handi al 210.000 volgers op TikTok.

In zijn filmpjes laat Endri zien hoe zijn dagelijkse leven in zijn rolstoel eruit ziet. Zo nam hij een tijdje terug zijn volgers mee naar de kapper. Endri staat ook altijd open voor vragen. 

In zijn video’s zit continu een positieve vibe met vooral veel humor. Als Endri bijvoorbeeld thuis komt, zegt hij tegen zijn moeder: “Mam, je favoriete gehandicapte is thuis!” Behalve mensen aan het lachen maken wil Endri andere met een beperking ook inspireren. “Ik wil ze laten zien dat je je leven kunt leven en dat je je niet hoeft te schamen voor je beperking.”

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: