Direct door naar content
Tony trapt met krukken balletje bij Chelsea afbeelding nieuwsbericht

Tony trapt met krukken balletje bij Chelsea

27 augustus 2021

Tony Hudgell werd in 2020 in Groot-Brittannië een grote held door een bijzondere actie. Met een sponsorloop haalde de toen vijfjarige Tony meer dan een miljoen pond op voor het kinderziekenhuis dat zijn leven redde. Extra bijzonder was dat hij dat op krukken deed. Door die actie werd hij een grote bekendheid en werd hij overal uitgenodigd. Afgelopen week had hij een bijzondere ontmoeting met zijn helden van voetbalclub Chelsea, waar hij ook nog een balletje mee trapte met Jason Mount.

Het verhaal van Tony is even schrijnend als bijzonder te noemen. Hij was als baby in het Evelina Hospital in Londen terecht gekomen doordat zijn ouders hem zwaar hadden mishandeld. In het ziekenhuis moesten zijn beide benen worden geamputeerd en kreeg hij twee protheses aangemeten.

Beter leren lopen

Vorig jaar wilde hij iets terugdoen voor het ziekenhuis dat hem zo goed had geholpen en dat deed hij met een sponsorloop op krukken. Hij liep elke dag een stukje en kwam zo uiteindelijk aan tien kilometer. Wat extra bijzonder aan zijn actie was dat hij nog helemaal niet zo lang kon lopen. “Tony kan nu een stuk beter lopen. Hij is snel en zelfverzekerd geworden. Dat is ongelofelijk want drieënhalve week geleden kon hij amper een paar stappen zetten”, zei zijn adoptiemoeder Paula vorig jaar.

Bij Chelsea langs

Door de actie werd de kleine Tony in de harten van vele Britten gesloten en werd hij een ‘superhero’ genoemd vanwege zijn doorzettingsvermogen. Afgelopen week mocht hij zijn helden van zijn favoriete voetbalclub Chelsea ontmoeten. Dat werd een onvergetelijke dag. Hij ging met alle spelers op de foto en hij trapte ook nog even een balletje met Mason Mount:

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: