Direct door naar content
“Bij Running Blind heb ik mijn grenzen verlegd” afbeelding nieuwsbericht

“Bij Running Blind heb ik mijn grenzen verlegd”

02 september 2021

Lindsey Zwiers kreeg ongeveer acht jaar geleden van haar fysiotherapeut het advies een sport te zoeken. Ze had al lang niet meer aan sport gedaan en had daardoor ook meer last gekregen van nek- en schouderklachten. “Ik vond het ook wel gedoe doordat ik slechtziend ben en dat wat er in de buurt voor mij was vond ik eigenlijk niet leuk”, vertelt ze. Toevallig was niet lang daarvoor de Amsterdamse afdeling van Running Blind opgericht. Dat bleek voor haar een perfecte match. Ze loopt daar nog altijd met veel plezier.

De eerste keer dat Lindsey met Running Blind Amsterdam meeging kan ze zich nog goed herinneren. Ze was er blanco ingestapt, want hardlopen was nog relatief nieuw voor haar. “Ik had ook nog geen hardloopkleren en schoenen. Ik vond het gelijk leuk en gezellig om samen bezig te zijn. Ik vond de buddy’s heel erg vaardig, maar ik moest heel erg wennen. Ik had best wel spierpijn naderhand. Ik dacht daarbij aan het goede doel: ik was van mijn klachten af en ik was er ook voor de gezelligheid.”

De kracht van Running Blind

Hoewel ze aan haar nieuwe sport moest wennen, gold dat niet zo zeer voor het lopen met een buddy. “Ik heb ook een tandem, dus ik was al gewend om op iemand anders te vertrouwen. In donker zie ik ook niet zoveel en dan heb ik ook iemand mee.” Het sociale karakter van Running Blind Amsterdam beviel Lindsey vooral. “Dat vond ik ook de kracht van zo’n groep. We leven onderling heel erg met elkaar mee en we doen ook met elkaar aan wedstrijden mee. Daar leven we echt naar toe en dan moedigen we elkaar ook aan.”

“Ik heb ontdekt dat ik door te sporten mijn grenzen kan verleggen"

Lindsey Zwiers 

Mee in de stroom

De Marathon van Amsterdam is bijvoorbeeld een jaarlijks terugkerend uitje van de Amsterdamse Running Blind groep. Daar drinken de hardlopers na afloop bij de finish ook een drankje met elkaar. Het meedoen aan zo’n hardloopevenement vindt Lindsey altijd een hele mooie ervaring. “Het is heel prettig dat de omgeving is afgezet. Dat je op een plek loopt waar je normaal niet kan lopen doordat er dan auto’s rijden. Je gaat ook mee in zo’n stroom van hardlopers waarbij je de energie van de anderen ook voelt. Mensen in het publiek die je aanmoedigen en de muziek geven ook altijd iets extra’s bij zijn evenement.” Zij loopt niet voor een snelle tijd, maar vooral voor de ervaring. “Ik ben blij als ik een leuke buddy heb waarmee ik lekker kan kletsen onderweg.”

‘Lekkerder in mijn vel’

De ontdekking van het hardlopen heeft inmiddels veel voor Lindsey betekend, kan ze wel nu zeggen. “Ik heb ontdekt dat ik door te sporten mijn grenzen kan verleggen. Ik had nooit gedacht dat ik een halve marathon zou kunnen hardlopen. Je krijgt van het hardlopen ook echt positieve energie van! Het is ook leuk om met de mensen contact te hebben en dat je zo een club mensen ontmoet die hetzelfde doel hebben.” De sociale contacten die ze door de club heeft opgedaan vindt ze daarom ook erg belangrijk. “Ik klets graag tijdens het hardlopen”, zegt ze. Maar het hardlopen heeft haar nog meer gebracht. “Ik zit lekkerder in mijn vel, ik heb een betere conditie en houding. Als ik een misstap dreig te maken dan kan ik me sneller corrigeren. Mijn schouderklachten zijn stuk minder geworden de afgelopen jaren.

Ze heeft ook nog vrijwilligerswerk overgehouden aan het hardlopen, want binnen Running Blind Amsterdam zorgt zij onder andere voor de nieuwsbrieven.

Aansluiting bij atletiekvereniging

Lindsey zit ook in een projectgroep die het afgelopen jaar druk bezig is geweest met de verhuizing van de club. Daarmee volgt de Amsterdamse afdeling de wens van Running Blind Nederland om aan te sluiten bij een atletiekvereniging om zo nog meer te integreren in de hardloopwereld. De projectgroep vroeg hierbij advies aan de gemeente Amsterdam en Team Sportservice om een geschikte club te vinden en om het aansluiten te begeleiden. Dat proces is nog volop gaande, legt Lindsey uit. “We zijn nu aan het kijken hoe we alles kunnen samenvoegen.”

Wil je ook een keer meelopen met de groep van Lindsey als loper of als buddy? Ga dan naar de website

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: