Direct door naar content
Open trainingen tijdens nationale sportweek 16 tot en met 27 september afbeelding nieuwsbericht

Open trainingen tijdens nationale sportweek 16 tot en met 27 september

08 september 2021

Open-trainingen in Gouda voor aangepast sporten

Aandacht voor sporten met een beperking tijdens Nationale Sportweek van 17 t/m 26 september 2021

Met de NOC*NSF Nationale Sportweek, dit keer van 17 t/m 26 september 2021, wordt ieder jaar het sportseizoen geopend. Sport inspireert, sport verbindt en sport levert een belangrijke bijdrage aan de samenleving en aan ieder individu. Daarom wordt er ook dit jaar tijdens de Nationale Sportweek in Gouda extra aandacht gegeven aan aangepast sporten. Iedereen met een beperking kan gedurende de sportweek op eigen niveau gratis deelnemen aan de open-trainingen bij de participerende sportaanbieders.  

Overzicht van open-trainingen aangepast sporten:

Tijdens de Nationale Sportweek zijn er verschillende verenigingen die hun deuren open zetten voor een vrijblijvende kennismaking met een aangepaste sport. Voor een aantal activiteiten is aanmelden vooraf gewenst. Uitgebreidere informatie over de activiteiten, aanmelden en de exacte locaties is te vinden op de website van SPORT•GOUDA, www.sportpuntgouda.nl.

  • Vrijdag 17 t/m donderdag 23 september 2021:

ISV Gouda opent deze Nationale Sportweek de deuren tijdens verschillende sportactiviteiten. Zo kun je bij deze vereniging aansluiten bij de CVA sport- en spellessen, de tafeltennis- en badminton training (voor mensen met een lichamelijke of een licht verstandelijke beperking), of bij de Stoelen Gym.

  • Maandag 20 en woensdag 22 september 2021:

De Leeuwensprong, praktijk voor kinderfysiotherapie, zet in deze week haar deuren open tijdens de lessen sport- en spel en fitness/bootcamp. Deze lessen zijn bedoeld voor kinderen/jongeren met een beperking die niet in het reguliere sporten terecht kunnen, of de aanzet nodig hebben tot deelnemen aan een reguliere sport. Vooraf aanmelden is verplicht.

  • Maandag 20 september 2021:

Op de maandag in de Nationale Sportweek opent Sportcentrum Den Edel Fun to be Fit hun deuren tijdens een leuke combinatie-les Fitness/Dance. Mensen vanaf 16 jaar met een verstandelijke beperking kunnen zich hiervoor aanmelden.

  • Dinsdag 21 september 2021:

Op dinsdagavond traint Basketbalvereniging Bouncers met hun rolstoelbasketbalteam in sportcentrum De Mammoet. Mensen vanaf 14 jaar met een lichamelijke beperking/blessure, die voor sporten aangewezen zijn op een rolstoel, kunnen bij deze training aanhaken. Ook als je het leuk vindt om eens te ervaren hoe het is om te basketballen in een rolstoel, dan ben je van harte welkom.

  • Woensdag 22 september 2021: 

Bij atletiekvereniging AV Gouda kunnen mensen vanaf 12 jaar, met een licht verstandelijke of psychische beperking, meedoen met een atletiektraining op de woensdagavond.

  • Donderdag 23 september en vrijdag 24 september 2021

Kinderen en jongeren met een beperking zijn van harte welkom tijdens de reguliere lessen bij Touché Sara, School voor Dans en Ontwikkeling. Neem contact op met Sara, zij zal dan meedenken over de mogelijkheden.

Meer informatie over aangepast sporten in omgeving Gouda?

Ben je buiten de Nationale Sportweek om, geïnteresseerd in een aangepaste sport- of beweegactiviteit? Neem dan een kijkje op de sportzoeker van Uniek Sporten. Daar vind je al het sportaanbod voor mensen met een beperking.

Liever persoonlijk advies? Dan helpen wij je graag verder, neem hiervoor contact op met Kim Disco van SPORT•GOUDA via kim.disco@sportpuntgouda.nl of bel 0182-590910.

Algemene informatie over SPORT•GOUDA

Kantoor adres: Tobbepad 4, 2803 WH Gouda
Telefoon: 0182 590910
E-mail: info@sportpuntgouda.nl
Website: www.sportpuntgouda.nl
Facebook: www.facebook.com/SPORT.GOUDA
Instagram: https://www.instagram.com/sport.gouda
Twitter: https://twitter.com/SportpuntGouda

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: