Direct door naar content
Erwin bedacht Capido: daten met een beperking afbeelding nieuwsbericht

Erwin bedacht Capido: daten met een beperking

10 september 2021

Daten als je een beperking hebt kan knap lastig zijn. Daar kan Erwin door schade en schande over meepraten. Hij kreeg op de bekende datingssites heel wat afwijzingen voor zijn kiezen en ook veel vervelende opmerkingen over zijn uiterlijk. Omdat het op de reguliere sites niet wilde lukken begon hij zijn eigen datingplatform voor mensen met een beperking: Capido.

Erwin heeft Lymfatische Malormatie, een zeldzame afwijking waardoor vochtophopingen in zijn kin, tong en wangen zijn ontstaan. Als hij foto’s van zichzelf liet zien op een datingapp kreeg hij vaak nare reacties en kreeg hij te horen dat hij er ‘gek uitziet’. Na die vele afwijzingen had hij er vijf jaar geleden schoon genoeg van. Hij bedacht daarom het platform Capido, een woordcombinatie van handicap en cupido.

Meer begrip voor handicaps

Erwin voelde al aan dat hij vast niet de enige was met dezelfde ervaringen. “Er zullen vast veel mensen zijn die tegen hetzelfde probleem aanlopen en die op andere datingplatformen geen aansluiting vinden. Op Capido is er meer begrip voor een handicap. Ik ben er heel trots op dat ik deze app heb weten te maken”, zegt hij in een interview met RTL Nieuws.

2-0 achter

Hij had eigenlijk nooit echt het gevoel dat hij anders was, maar dat veranderde wel in de puberteit. Zeker toen klasgenoten wel relaties kregen. "Ik dacht: anderen hebben het wel en ik heb het niet want ik zie er anders uit. Wie wil er nu met mij daten? Ik had geaccepteerd dat ik niet makkelijk een vriend zou krijgen." Dat hij op mannen valt maakt het niet eenvoudiger, heeft hij gemerkt. “Als je homo bent en een beperking hebt, sta je 2-0 achter. Dan heb je te maken met een dubbele acceptatie in de maatschappij."

De ware liefde

Zelf heeft hij nog niet de ware gevonden via zijn eigen website, maar hij houdt de moed erin. Erwin blijft positief en denkt liever in oplossingen. “Je moet door blijven zetten als je ergens in gelooft. Dan bereik je het meest en kom je het verst. "

Capido heeft het succes al bewezen, want het platform heeft ondertussen al 6000 leden en 87 stellen hebben elkaar via die site gevonden. "Ik vind het fantastisch dat koppels elkaar hebben gevonden, dat geeft enorm veel voldoening en maakt me ook wel trots dat het platform werkt."

Bron: RTL Nieuws

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: