Direct door naar content
Volg de Helden van het G-team van de Graafschap afbeelding nieuwsbericht

Volg de Helden van het G-team van de Graafschap

13 september 2021

Het derde seizoen van de Bijzondere Eredivisie wordt bijna afgetrapt. Op 26 september staan namelijk de eerste wedstrijden van de G-teams van twaalf Eredivisieclubs op het programma. De spelers staan allemaal te trappelen om hun kicksen weer aan te trekken om lekker veel te kunnen scoren. Dat was ook alweer even geleden, want door corona kon een jaar geen competitiewedstrijd worden gespeeld in de Bijzondere Eredivisie.

Door het alternatieve programma ‘de Bijzondere Eredivisie Skillgames’ zijn alle spelers het afgelopen jaar wel goed blijven trainen. In die video’s verzorgden de trainers van de verschillende clubs leuke video’s om in vorm te blijven. Jelle en Lars van FC Emmen verzorgden bijvoorbeeld een training met techniekoefeningen voor het schieten op doel.

Twee nieuwe clubs

In het derde seizoen doen ook twee nieuwe clubs mee: N.E.C en SC Cambuur. Zij nemen het op tegen de bekende clubs uit het vorige seizoen: ADO Den Haag, AFC Ajax, FC Emmen, FC Groningen, De Graafschap, SC Heerenveen, Go Ahead Eagles, FC Utrecht, VVV Venlo en SBV Excelsior. De eerste toernooidag is op 26 september bij De Graafschap. Dat is extra leuk, omdat die club bij hun eerste deelname aan de Bijzondere Eredivisie is gevolgd door Omroep Gelderland. Die documentairereeks is komende weken te volgen bij Omroep Gelderland.

Serie over de Graafschap

In de vierdelige serie 'De Helden van het G-team' kijken we mee met het allereerste seizoen van het G-team van de Graafschap. Zij spelen in de Bijzondere Eredivisie. We volgen elf jongens en meisjes met een beperking die de grenzen van hun kunnen opzoeken en alles geven om de eer van De Graafschap hoog te houden.

Helden

We zien zo van dichtbij hoe de Bijzondere Eredivisie werkt en dat daarbij groots wordt uitgepakt door de clubs. De voetballers worden behandeld als profvoetballers: ze worden vervoerd in de officiële spelersbus. Spelen in de mooiste stadions. Worden onthaald als helden. Een uitgebreide staff leidt de competitie in goede banen. Met bevlogen hoofdtrainer Boudewijn en assistent-trainer, Eddy is er aan professionaliteit geen gebrek.

Bekijk hier alvast een trailer van de serie:

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: