Direct door naar content
De NOC*NSF Nationale Sportweek gaat van start! afbeelding nieuwsbericht

De NOC*NSF Nationale Sportweek gaat van start!

16 september 2021

Het startschot voor de jaarlijkse NOC*NSF Nationale Sportweek wordt bijna gegeven. Van 17 tot en met 26 september wordt namelijk heel Nederland in beweging gebracht. En jij kunt meedoen! Op verschillende plekken kun je de komende week namelijk heel laagdrempelig kennis maken met allerlei (aangepaste) sporten.

Tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek wordt de sport in Nederland gevierd. Sportbonden, gemeenten, sportbedrijven en clubs willen zoveel mogelijk mensen inspireren om te gaan sporten en bewegen, want sport doet iets met je. Zeker als je een beperking hebt kun je van alle voordelen van sport profiteren: je wordt fitter en gezonder, je leert nieuwe vaardigheden en werkt zo aan je zelfvertrouwen en bovenal is sport door de sociale contacten op een club of bij een sportschool erg gezellig.

Deuren gaan open

Sport of beweeg jij nog niet? Waar wacht je nog op? Kijk eens in onze sportzoeker naar de mogelijkheden met jouw beperking of loop gewoon eens binnen bij een sportvereniging. De komende week zetten alle sportverenigingen namelijk hun deuren wagenwijd open, zeker ook voor jou!

(S)Cool on Wheels clinics

In de vier hostcity’s worden samen met Uniek Sporten nog extra activiteiten georganiseerd met allerlei leuke aangepaste sporten. In Coevorden en Alphen aan den Rijn kun je bijvoorbeeld meedoen aan de (S)Cool on Wheels clinics, waarbij kinderen met en zonder beperking het sporten in een rolstoel kunnen ervaren. Dat is een erg leuke les om van elkaar te leren en te zien dat voor iedereen mogelijkheden zijn om te kunnen sporten.

Sportavond in Lelystad

In Lelystad worden die clinics elke dag op tenminste één basisschool gegeven. Niemand minder dan rolstoelbasketbalster Bo Kramer zal daarbij ook haar verhaal delen. En natuurlijk vertelt ze dan ook over de gouden medaille die zij met haar team behaalde in Tokio. Lelystad heeft behalve die (S)Cool on Wheels clinics ook nog een Super COOL! Sportavond op het programma staan. Dat is echt een mooie kans om met een beperking aan allerlei sporten te proeven. Van 18.30 tot 21.00 kun je namelijk een heleboel sporten proberen: atletiek, steppen, American Football, handbal, honkbal, volleybal en CrossFit. Als je dat allemaal wil proberen ga je nog tijd te kort krijgen! Vooraf aanmelden is gewenst. Dat kan bij Cathy Huitinga via chuitinga@triade-flevoland.nl.

Uniek Sporten Familiedag Eindhoven

Ook in Eindhoven worden de (S)Cool on Wheels clinics georganiseerd tijdens de sportweek. Daarnaast wordt net als vorig jaar op 25 september vanuit het sportloket van Uniek Sporten Brabant-Zuid de Uniek Sporten Familiedag georganiseerd. Tijdens deze dag kun je op het terrein van de Internationale School in Eindhoven van 09:00-11:00 en van 11:30-13:30 uur met je familie langskomen om een clinic te volgen of informatie krijgen over wat voor sport bij jou past. Je kunt daar kiezen uit (rolstoel)basketbal, tennis, sport en spel, zumba, yoga en bootcamp. Op de informatiemarkt staan ook aanbieders die geen clinic kunnen geven op de locatie, zoals de zwemvereniging. Verder kun je daar ook informatie krijgen over de mogelijkheden van Uniek Sporten Uitleen en kun je bij het Uniek Sporten Punt terecht voor sportadvies. Deze video van vorig jaar geeft een goede impressie van deze dag:

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: