Direct door naar content
GO Cycling-fietsplein afbeelding nieuwsbericht

GO Cycling-fietsplein

21 september 2021

Op zaterdag 25 september 2021 vindt de 4e editie van De Langstraat Klassieker plaats, een vrije toertocht voor jong en oud. Recreatieve fietsers, wielerrenners, handbikers, gravelriders: iedereen is welkom om mee te doen. Naast de hoofdlocatie aan de Gaard in Waalwijk organiseert GO Waalwijk op deze dag het GO Cycling-fietsplein. Op het GO Cycling-fietsplein is van alles te zien, doen en te ontdekken wat met fietsen te maken heeft. Van BMX’en tot aangepaste en elektrische fietsen. Iedereen is welkom, van jong tot oud!

Programma 10.00 tot 14.00 uur

Voor iedereen die veilig wil blijven fietsen (ook wie een fysieke of motorische beperking heeft of ouder wordt): 

Tussen 10.00 tot 14.00 uur:

  • kennismaking en gratis proefrit met aangepaste fietsen, zoals een driewielfiets, racerunner, handbike of een duofiets
  • kennismaking en gratis proefrit op elektrische fiets (aangeboden door Gazelle)
  • uitleg en begeleiding door ervaren instructeurs
  • VVN: tips en informatie over veiligheid op de fiets
  • beweegcoaches en een ergotherapeut: informatie en tips voor aangepast fietsen en bewegen
  • Stichting BEN: aandacht voor rolstoelveiligheid- en behendigheid
  • RBT De Langstraat: tips voor mooie fietsroutes

Let op: aanmelden voor een proefrit is niet nodig. Wil je verzekerd zijn van beschikbaarheid? Stuur dan uiterlijk 22 september een mail aan sportcoach@tilburg.nl (o.v.v. GO Cycling-fietsplein Waalwijk) om een afspraak te plannen op zaterdag 25 september tussen 10.00 en 14.00 uur. Vermeld daarbij welk type aangepaste fiets je wilt uitproberen. Vergeet niet je naam, mailadres en telefoonnummer te vermelden.

Het GO Cycling-fietsplein is een initiatief van GO Waalwijk. Het wordt georganiseerd in samenwerking met Steunpunt Aangepast Sporten Midden Brabant, Buurtsportcoach Team Waalwijk en ContourdeTwern Waalwijk en met medewerking van De Langstraat Klassieker, Uniek Sporten Uitleen, Mobiliteit op Maat, Gazelle, Stichting BEN en RBT De Langstraat.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: