Direct door naar content
Only Friends Twente breidt uit naar Almelo afbeelding nieuwsbericht

Only Friends Twente breidt uit naar Almelo

22 september 2021

Een sportclub waar naar mogelijkheden in plaats van beperkingen wordt gekeken. Dat is het gedachtengoed van het inmiddels bekende Only Friends. Deze sportclub had al een afdeling in het Twentse Rijssen en door het succes daar wordt dat uitgebreid naar Almelo. Zo krijgen nog meer kinderen de kans te ontdekken dat ze met hun beperking wel degelijk kunnen sporten.

Only Friends is ooit begonnen in Amsterdam door een initiatief van Dennis Gebbink. Ondertussen zijn al veel meer Only Friends clubs opgericht in Nederland. Zo zijn er in Utrecht, de Achterhoek, Limburg, Eindhoven en Twente Only Friends afdelingen van. Only Friends Twente werd twee jaar geleden opgericht in Rijssen. De opening was een groot feest waarbij op en rond de atletiekbaan allerlei sporten gedaan werden. Kijk maar naar deze video van die mooie dag:

Only Friends Twente begon met zes leden en dat is in twee jaar uitgegroeid naar vijftig leden. Vanwege dat succes in Rijssen, kwam vanuit Almelo ook interesse voor een eigen Only Friends club. Nu wordt daarom op de atletiekbaan van atletiekvereniging Sisu verschillende atletiekonderdelen aangeboden. Daarnaast kun je ook boksen, bootcampen en boogschieten bij de club.

Een zetje

Volgens initiatiefnemer Eduard Leusink is Only Friends nodig omdat in de regio nog weinig aanbod is voor sporters met een beperking. Hij vindt het belangrijk dat ieder kind kan sporten. “Nu is dat nog niet zo, dus moeten ze een zetje krijgen om wel een sport te gaan beoefenen. Ze worden er sterker en gezonder van en ook hun eigenwaarde krijgt een boost”, zegt hij tegen RTV Oost.

Snel vooruit

Only Friends hoopt met de uitbreiding naar Almelo nog meer jongeren met een beperking in beweging te kunnen krijgen. Eduard ziet nog te veel jongeren die niet sporten omdat ze denken dat ze niet kunnen. "Wij kijken naar wat ze wel kunnen of we doen aanpassingen aan materialen zodat ze mee kunnen doen. Het is heel bijzonder om te zien hoe snel ze vrienden maken en hoe snel ze sociaal vaardiger worden."

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: