Direct door naar content
Gezocht: Enthousiaste deelnemers met motorische beperking voor School for Sport & Health Amsterdam afbeelding nieuwsbericht

Gezocht: Enthousiaste deelnemers met motorische beperking voor School for Sport & Health Amsterdam

27 september 2021

Gehandicaptensport Nederland start dit najaar met een vernieuwend (dagbestedings)sportprogramma voor (jong)volwassenen met een ernstige motorische beperking. Het programma bestaat uit twee dagen per week waarop je komt sporten en samen met een groepje gelijkgestemden plezierig bezig bent met je fitheid. Je zult merken dat je meer kunt dan je denkt en onder professionele begeleiding zal het vertrouwen in je mogelijkheden groeien. Grenzen verleggen met een lach op je gezicht!

Bij de School for Sport & Health:

  • Beweeg je met plezier samen met andere gemotiveerde deelnemers;
  • Word je uitgedaagd en werk je op een speelse manier aan je conditie en fitheid;
  • Leer je in workshops meer over hoe je gezonder kunt leven en praktische drempels kunt tackelen;
  • Volg je een door wetenschap onderbouwd trainingsprogramma (we werken samen met partners uit het Sportinnovator centrum voor Aangepast sporten Amsterdam);
  • Word je professioneel begeleid door een deskundige trainer;
  • Gaan uitdaging en plezier hand in hand.

Achtergrond

Het idee om de School for Sport & Health (SSH) te starten komt voort uit de ervaring die Gehandicaptensport Nederland heeft opgedaan met het Nederlandse bocciateam. De sporters, allemaal met een ernstige motorische beperking, hebben door regelmatig te trainen een enorme groei doorgemaakt. Ze zijn veel sterker, kunnen onafhankelijker door het leven bewegen en hebben meer vertrouwen in wat ze kunnen.

Oud-speelster Judith Bulthuis vertelt: “Ik kan zóveel meer dan voordat ik serieus met trainen aan de slag ging. In huis heb ik minder hulp nodig, ik kan nu zelf dingen van de grond rapen waar ik voorheen iemand voor moest oppiepen. Bovendien durf ik meer. Ik ga nu zonder zorgen met de trein en bus waar ik maar heen wil. Vóór het programma vond ik dit veel te eng. Nu heb ik vertrouwen dat ik het kan.”

 Klik hier voor een kort filmpje waarin Judith vertelt over haar ervaringen.

De kennis en ervaring uit het topsportprogramma zetten we nu in om een bredere groep te bereiken. Want waarom zou je een topsporter moeten zijn om fitter en zelfstandiger te worden?

Het programma

In een kleine groep van 6-8 deelnemers volg je tweemaal per week het programma dat bestaat uit een ochtenddeel waarin je gericht traint om fitter te worden en een middagdeel waarin er ruimte is voor sport en spel, fysiotherapie of een workshop (zie plaatje). Natuurlijk drinken we ook gezellig koffie of thee, bereiden we regelmatig gezamenlijk een gezonde lunch en kijken we een enkele keer samen naar sportwedstrijden.

Jouw trainingen stemmen we nauwkeurig af op je individuele mogelijkheden. Daarnaast werken we samen met onderzoeksinstellingen om het programma nog verder te verbeteren.

We willen benadrukken dat het géén topsportprogramma is. Bij SSH begeleiden we je met de kennis en ervaring vanuit een topsportprogramma, maar het gaat niet over het hoeven presteren zoals in de topsport!

Begeleiding en verzorging

De groep wordt begeleid door een professionele hoofdtrainer vanuit Gehandicaptensport Nederland en hulptrainers vanuit het bewegingsonderwijs. De eventuele hulp bij je verzorging gaat in overleg. Wanneer de trainers je niet bij alles kunnen helpen, dan zoeken we naar een andere oplossing.

Locatie

We zijn heel blij met het Friendship Sports Centre in Amsterdam Noord als thuisbasis van de eerste SSH. Het volledig aangepaste sportcentrum beschikt over prachtige sportfaciliteiten, zowel binnen als buiten: https://friendshipsc.nl/het-centre-2-2

Voor wie

Deze eerste vestiging van SSH richt zich op (jong)volwassenen (18-45 jaar) met een motorische beperking aan vier ledematen (zowel armen als benen). Daarnaast hou je van sport en ben je geïnteresseerd en gemotiveerd om fitter te worden. Ook vind je het leuk om samen met anderen actief bezig te zijn.

Investering

De financiële investering die deelname aan het programma vraagt zal in overleg gaan. Dit kan bijvoorbeeld vanuit een dagbestedingsbudget vanuit de WMO zijn of vanuit je PGB. Maar er zijn ook andere mogelijkheden te bespreken.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd om aan te sluiten bij SSH of heb je nog vragen? Neem dan contact op met Jantine van der Vlist (mail: j.vandervlist@gehandicaptensport.nl tel: 06-44 946 085). Laat het ook even weten wanneer je denkt dat je misschien niet helemaal tot de doelgroep behoort, maar wel enthousiast wordt van dit verhaal. Wie weet dat we (in de toekomst) toch iets voor je kunnen betekenen!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: