Direct door naar content
Het GO Cycling-fietsplein op zaterdag 25 september was een succes. afbeelding nieuwsbericht

Het GO Cycling-fietsplein op zaterdag 25 september was een succes.

28 september 2021

Het GO Cycling-fietsplein op zaterdag 25 september was een succes. Terwijl de jeugd zich uitleefde op BMX-fietsen en skaten, probeerden volwassenen allerlei aangepaste en elektrische fietsen uit. Ook het rolstoelvaardigheidsparcours trok veel belangstelling. “Voor herhaling vatbaar”, aldus de organisatie. Kijk mee voor een foto-impressie.

Tientallen kinderen namen enthousiast deel aan stoere BMX- en skateclinics, georganiseerd door de buurtsportcoaches. ‘Ik ga sparen voor een BMX-fiets’, zo gaven verschillende kinderen aan.

Ook het rolstoelbasketbal en het rolstoelvaardigheidsparcours  (door Stichting BEN en Wheelchair Skills Team) trokken veel belangstelling. Veel kinderen en volwassenen wilden eens even ervaren hoe het is om rolstoelafhankelijk te zijn. Rolstoelbasketbal-speler Mustafa Charif Jebari deelde samen met Dagmar van Hinte volop tips en tricks.

Meerdere volwassenen namen de proef op de som op een aangepaste fiets, zoals een driewieler, duofiets of racerunner. Ze werden daarbij begeleid door ergotherapeuten van ErgoVitaal en de beweegcoaches van GO Fit en Steunpunt Aangepast Sporten.

Verschillende mensen met een beperking kregen beweegtips op maat en probeerden aangepaste fietsen uit (van Mobiliteit op Maat, Welzorg Nederland en Uniek Sporten Uitleen).

Wil je ook eens een aangepaste fiets proberen of wil je meer informatie? Neem vrijblijvend contact op met Annika Jabroer, beweegcoach senioren (GO Fit) via 06-22750374.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: