Direct door naar content
Dit kun je doen in de Week van de Toegankelijkheid afbeelding nieuwsbericht

Dit kun je doen in de Week van de Toegankelijkheid

29 september 2021

Volgende week is het de Week van de Toegankelijkheid (4 tot en met 8 oktober). In die week wordt extra aandacht gevraagd voor toegankelijke winkels, horecagelegenheden, theaters, sportaccommodaties en natuurgebieden. Zeker nu we weer op pad kunnen is dit extra belangrijk. Ook de digitale toegankelijkheid, waar de week vorig jaar in coronatijd nog op gericht was, blijft een aandachtspunt komende week.

Vanaf maandag worden door het hele land zowel fysiek als online allerlei leuke activiteiten georganiseerd waar iedereen aan mee kan doen. Dat heeft een boordevol programma opgeleverd. Wij hebben daar alvast een aantal leuke onderdelen met sport en bewegen voor je uitgepikt.

Open dag blinden-, frame- en amputatievoetbal

Op zondag 3 oktober, dus eigenlijk nog voor de officiële opening van de Week van de Toegankelijkheid, kun je in Zoetermeer het Blindenvoetbal, Framevoetbal en Amputatievoetbal een keer uitproberen. Deze gratis open dag wordt georganiseerd bij Sv DSO in Zoetermeer.

Meer informatie vind je hier.

Toegankelijke ommetjes in West Betuwe

In de Week van de Toegankelijkheid organiseert platform Toegankelijk West Betuwe toegankelijke ommetjes op diverse locaties in West Betuwe. Deze gemeente met 26 dorpskernen is met vele fruitboomgaarden, dijken en rivieren prachtig om door te wandelen. Het platform bekijkt met bewoners het hele jaar door of deze wandelroutes ook toegankelijk zijn voor iedereen. Tijdens de toegankelijke ommetjes kun je ontdekken hoe je ook met een beperking kunt genieten van deze mooie omgeving.

Meer informatie vind je hier.

Mobilitheek en Rolstoelergometer Den Haag

Tijdens de hele Week van de Toegankelijkheid is het SportLab Zuiderpark open om gratis en vrijblijvend de hulpmiddelen van de Mobilitheek uit te proberen. Hierdoor kun je laagdrempelig onderzoeken welke sport- of beweegactiviteit bij je past en welk hulpmiddel jou daarbij kan ondersteunen. In het SportLab kun je ook jezelf testen op de rolstoelergometer. Met dit meetinstrument kunnen de onderzoekers van de Haagse Hogeschool zowel de rolstoel, de rolstoelgebruiker, als de interactie tussen rolstoel en gebruiker meten. Dit is natuurlijk een mooie kans om meer over je eigen prestaties en over technologie gericht op aangepaste sporten te weten te komen

Meer informatie over deze activiteit vind je hier.

Gamen zonder drempels

Op dinsdag 5 oktober wordt in de H20 Esports Campus het gratis toegankelijke evenement ‘Gamen zonder drempels’ georganiseerd. Hier kun je ervaren dat je ook met een beperking kunt gamen. Je kan bijvoorbeeld virtueel lasergamen, interactief sporten op de Esports Wall en in een Formule 1 simulator plaatsnemen!

Meer informatie vind je hier

Ga voor het volledige programma naar weekvandetoengalijkheid.nl

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: