Direct door naar content
[Buddies] creëert duurzame en gelijkwaardige vriendschappen tussen jongeren mét en zónder een fysieke beperking. afbeelding nieuwsbericht

[Buddies] creëert duurzame en gelijkwaardige vriendschappen tussen jongeren mét en zónder een fysieke beperking.

05 oktober 2021

Heb jij een fysieke beperking en ben je op zoek naar een mooie vriendschap?

[Buddies] creëert duurzame en gelijkwaardige vriendschappen tussen jongeren mét en zónder een fysieke beperking.

[Buddies] Bijzondere vrienden

Voor veel jongeren is vriendschap niet vanzelfsprekend. Jongeren met een beperking vinden het moeilijk om een sociaal leven op te bouwen. Voor jongeren met een lichamelijke beperking is het logistiek vaak lastig om zelf op pad te gaan en zich onder andere jongeren te mengen en jongeren met een licht verstandelijke beperking ervaren vaak pestgedrag, onbegrip en sociale uitsluiting. En dat terwijl vriendschap één van de meest waardevolle dingen in het leven is. Gezellig winkelen, een avondje naar de bioscoop of samen sporten. Veel van deze jongeren met een beperking geeft aan zich eenzaam te voelen.

Duurzame vriendschappen

Om eenzaamheid tegen te gaan is [Buddies] in het leven geroepen. [Buddies] streeft naar een wereld waarin iedereen gelijk is, waar niemand wordt buitengesloten en waar het heel normaal is om vrienden te zijn met iemand die net even anders is. We scheppen duurzame, gelijkwaardige vriendschappen tussen jongeren mét en zónder een beperking. Die matchen we zorgvuldig, door goed te kijken naar hun interesses en persoonlijkheden.

Twee verschillende programma’s

Jaarlijks bieden we honderden nieuwe vriendschappen verspreid door heel Nederland en werken hiermee aan een inclusief Nederland. We bieden deze vriendschappen aan door middel van 2 verschillende programma’s, een programma voor jongeren met een lichamelijke beperking en een programma voor jongeren met een licht verstandelijke beperking.

Meer weten? Kijk dan op handicap.nl/buddies. Aanmelden via buddies@handicap.nl

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: