Direct door naar content
Erwin kan met nieuwe rolstoel weer hockeyen afbeelding nieuwsbericht

Erwin kan met nieuwe rolstoel weer hockeyen

12 oktober 2021

Erwin Hemmer (23) doet al zeker zeven jaar aan E-hockey. Doordat zijn elektrische rolstoel onlangs werd afgekeurd kon hij niet meer meedoen met zijn team. Dankzij Uniek Sporten Hulpmiddelen heeft hij sinds twee weken weer een nieuwe sportrolstoel voor het hockeyen. En daar is Erwin heel erg blij mee. “Heel erg fijn dat ik zo weer door kan gaan met mijn sport.”

E-hockey wordt gespeeld in een elektrische rolstoel. Erwin ontdekte deze vorm van hockey via een vriend op zijn middelbare school. “Hij zei dat het erg leuk is. Daardoor ben ik ook een keer gaan kijken en ik vond ik het gelijk leuk. Het is een leuke teamsport: lekker met elkaar gezellig hockeyen. Competitiedagen vind ik vooral het leukste. Wij spelen tegen andere teams in Noord en Zuid-Holland”, vertelt Erwin.

Uniek Sporten Hulpmiddelen

Zijn rolstoel was echt aan vervanging toe, want het frame was gebroken. “Mijn oude rolstoel was daarom ook afgekeurd. Dat betekende dat ik daar niet meer mee mocht hockeyen.” Voor de financiering van een nieuwe rolstoel klopte hij daarom samen met zijn ouders eerst aan bij de gemeente. Zij konden de een elektrische sportrolstoel niet volledig vergoeden, maar gaven wel een onkostenvergoeding voor een sportvoorziening voor zes jaar. Dat was niet voldoende voor de aanschaf van de rolstoel, maar via de leverancier van de rolstoel werd hij gewezen op de mogelijkheden van Uniek Sporten Hulpmiddelen.

Snellere stoel

Doordat Uniek Sporten het grootste deel van de rolstoel financierde kon hij uiteindelijk vrij eenvoudig een hockeyrolstoel aanvragen. Erwin en zijn ouders hoefden nog maar een klein deel zelf te betalen. Twee weken terug kon hij in een sporthal die nieuwe stoel voor het eerst uitproberen. Dat was een hele ervaring voor Erwin. “Dat was leuk! Hij was een stuk sneller. De snelheid kwam ik soms ook te kort in wedstrijden, nu heb ik meer snelheid en kan ik meer bijhalen bij de rest. Ik kan dus ook beter meekomen zo.”

Weer mee doen

Erwin is daarom nu extra blij dat het via Uniek Sporten gelukt is om zijn hulpmiddel te financieren. “Dit betekent best veel voor mij. Hockey is echt mijn hobby: ik vind het echt heel erg leuk om te doen.” Hij is ook erg te spreken over de opzet en afhandeling van de regeling. “Dit helpt mensen om weer te kunnen sporten. In mijn geval zeker, want anders had ik niet mogen hockeyen. Ik vind het fijn dat ik weer kan hockeyen en dat ik weer door kan gaan met mijn sport.”

De eerste wedstrijden met zijn team staan al op het programma. 6 november mag Erwin ook weer aan de bak in zijn nieuwe rolstoel. “Ik kijk daar weer heel erg naar uit!”

Heb je net als Erwin ook een sporthulpmiddel nodig? Kijk dan bij Uniek Sporten Hulpmiddelen voor de mogelijkheden.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: