Direct door naar content
Barbie gaat paralympisch zitskiën! afbeelding nieuwsbericht

Barbie gaat paralympisch zitskiën!

18 oktober 2021

De poppen van Barbie zijn tegenwoordig al in allerlei kleuren en maten beschikbaar. Om de verschillen van mensen te laten zien, kwam het merk eerder al met poppen in een rolstoel of met een prothese. Daar voegt de fabrikant deze winter nog een bijzondere sportieve Barbie aan toe, want zij gaat op wintersport op een zitski.

Deze paralympische Barbie past in de ‘You can be everything’-serie, waarmee het merk aan kinderen wil laten zien dat ze alles kunnen worden wat ze zouden willen. Daar vallen al zo’n 200 beroepen onder en straks dus ook Paralympisch zitskiër. Met die nieuwe pop op een mono zitski wil het merk laten zien dat je met een beperking dus ook allerlei mogelijkheden hebt. Daarmee inspireren ze niet alleen kinderen die misschien dromen van de Paralympische Spelen, maar ook de kinderen zonder beperking. Zij leren zo ook dat een beperking heel gewoon is.

Zitski Barbie

De Para Alpine skiër van Barbie komt waarschijnlijk in januari pas uit, maar het is al wel duidelijk hoe deze sportieve pop eruitziet. In de verpakking zit Barbie in een roze skipak met een gele helm en een zilveren zitski. En niet onbelangrijk: haar medaille zit ook alvast in de doos, om de Paralympische Spelen echt na te spelen. In deze post van het Internationaal Paralympisch Comité krijg je vast een voorproefje:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paralympics (@paralympics)

 

Meer paralympische Barbies

Deze nieuwe Barbie is trouwens niet de eerste paralympische pop. Eerder werden al van echte paralympische kampioenen sportieve poppen gemaakt. Rond de Spelen in Tokio kregen badmintonspeelster Joshi Manasi, zwemster Sümeyye Boyacı en wheeler Madison de Rozario al hun eigen Barbiepop. Kijk maar hoe mooi:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paralympics (@paralympics)

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: