Direct door naar content
Proeflessen Yoga voor jongeren met een beperking afbeelding nieuwsbericht

Proeflessen Yoga voor jongeren met een beperking

19 oktober 2021

Kinderyoga praktijk de Verbinding start vanaf woensdag 3 november met speciale yogalessen voor kinderen en jongeren met een beperking. De lessen zijn een combinatie van yoga, spel, dans en expressie. Voor kinderen met o.a. ADHD, ASS, hooggevoeligheid, een licht verstandelijke en of lichamelijke beperking kunnen de yogalessen veel bieden. Van concentratie en ontspanning tot zelfvertrouwen, positief denken en zich veilig voelen. Momenteel zijn er verschillende groepslessen voor kinderen in verschillende leeftijdsgroepen én worden er individuele lessen gegeven aan kinderen met een speciale hulpvraag. De praktijk ziet ook een meerwaarde in groepslessen voor kinderen/jongeren met een beperking omdat samenwerking dan een belangrijk thema kan zijn tijdens de lessen.

De lessen zullen plaatsvinden bij fysiotherapie praktijk De Waag op Europalaan 98 B in Renkum. De eerste les vindt plaats op woensdag 3 november van 16:00 tot 17:00. De daaropvolgende proeflessen zullen plaatsvinden op woensdag 10 november, 17, en 24 november. Aangezien er sprake is van een specifieke doelgroep, graag vooraf aanmelden via monique.burger@outlook.com. Hierbij graag vermelden waar rekening mee moet worden gehouden.

Docente Monique Burger heeft al jaren ervaring met deze doelgroep. Ze begon met atletiektrainingen en zwemlessen geven waarbij ze ervaring heeft opgedaan met het lesgeven aan kinderen met het syndroom van down, epilepsie en kinderen uit het speciaal onderwijs. Ze heeft specifieke opleidingen en cursussen gevolgd waaronder Holistische kinderyoga, Therapeutische kinderyoga, Holistische Tieneryoga en 'traumaverwerking bij kinderen'.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: