Direct door naar content
   Meer (S)Cool on Wheels clinics in het Gooi dit schooljaar  afbeelding nieuwsbericht

Meer (S)Cool on Wheels clinics in het Gooi dit schooljaar

19 oktober 2021

Vanuit het Lokaal Sportakkoord staan er dit schooljaar in zowel de gemeente Huizen als de gemeente Hilversum meer (S)Cool on Wheels clinics op de planning voor het regulier onderwijs. Zo heeft groep 8 van basisschool de Ark in Huizen 4 weken geleden al ervaren hoe het is om te sporten en te leven met een beperking. Basisschool de Rehoboth in Huizen is op 19 november aan de beurt. Daarna zal het programma (S)Cool On Wheels dit schooljaar nog draaien op 12 andere basisscholen in Huizen en op 15 basisscholen in Hilversum.

Over (S)Cool on Wheels 
Het project (S)Cool on Wheels is een voorlichtingsprogramma van Fonds Gehandicaptensport voor het regulier onderwijs. Het is een workshop waarbij leerlingen uit groep 7 en 8 leren én zelf ervaren wat leven en sporten met een beperking inhoudt. En dat deze beperking je niet hoeft te beperken binnen je functioneren. De workshop van één dagdeel wordt gegeven door een deskundig lesgever die zelf een beperking heeft. Het project (S)Cool On Wheels draagt bij in het verwezenlijken van de ambitie “inzetten op bewustwording” binnen thema 1: inclusief sporten en bewegen van het Lokaal Sportakkoord.  

 

Volg de Facebook en Instagram van Team Sportservice 't Gooi en blijf op de hoogte van alles op het gebied van aangepast sporten in deze regio.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: