Direct door naar content
Unieke Sporten van de Maand van start! afbeelding nieuwsbericht

Unieke Sporten van de Maand van start!

21 oktober 2021

Welke sport ga jij beoefenen deze maand? 

De 2e editie van de kalender Uniek Sporten van de Maand van Uniek Sporten regio Stedendriehoek is klaar en wordt in oktober verspreid bij deelnemende sportaanbieders, scholen speciaal onderwijs, zorginstanties en zorgprofessionals en andere openbare of buurtontmoetingscentra in Apeldoorn, Brummen, Epe, Lochem, Voorst en Zutphen. Elke gemeente heeft een eigen kalender waarop zowel lokaal sportaanbod als aanbod in de buurtgemeenten voor sporters met een beperking staat. Middels QR-codes kan alle informatie over het sportaanbod moeiteloos worden gevonden. De campagne Uniek Sporten van de Maand loopt van oktober 2021 tot en met juni 2022. In de winter en het voorjaar 2022 verschijnen nieuwe edities van de kalender. 

Unieke Sport van de maand oktober: Balsporten  

In de regio Stedendriehoek worden door de deelnemende sportaanbieders diverse balsporten aangeboden zoals bijvoorbeeld rolstoelbasketbal, (kinder-)hockey, (G-)voetbal en korfbal. Deze balsporten worden in oktober ‘in the spotlight’ gezet! Middels sociale media berichten (www.facebook.nl/unieksportengelderland) en belevingsvideo’s van Uniek Sporten Stedendriehoek kunnen sporters vooraf al volop kennis maken met de verschillende sporten. Waarom is de sport zo leuk, wat is het voor een vereniging, wie zijn de trainers en wat zijn de faciliteiten van de vereniging of club, het komt allemaal aan bod. Hiermee wordt voor sporters met een beperking de drempel om naar een sportclub of vereniging te gaan in veel gevallen veel lager gemaakt. 

Unieke Sport van de maand november: Dansen

In de regio Stedendriehoek worden door de deelnemende sportaanbieders in de maand november dansen aangeboden. Het gaat hierbij om dansen, bewegen op muziek, hiphop en nog vele andere soorten dans. Zoals hierboven beschreven kun je via facebook en de belevingsvideo's van Uniek Sporten Stedendriehoek volop kennis maken met de verschillende aanbieders en dans soorten.

Voor wie? 

Alle mensen met een lichamelijk, verstandelijke, auditieve, visuele en mentale beperking kunnen zich aanmelden bij de deelnemende sportaanbieders die vermeld staan op de kalender en vervolgens meedoen met de reguliere trainingen. En mocht de gewenste sport niet lokaal georganiseerd zijn dan is er vast wel een alternatief te vinden in een van de omliggende gemeenten. 

Ook een kalender ophangen? 

De verspreiding van de kalender wordt verzorgd door de lokale buurtsportcoaches aangepast sporten. Wilt u graag de kalender van de gemeente ontvangen? Neem dan contact met de buursportcoach in jouw gemeente! Een digitale versie kan ook worden aangevraagd. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: