Direct door naar content
Webinars over gezonde leefstijl met een beperking afbeelding nieuwsbericht

Webinars over gezonde leefstijl met een beperking

29 oktober 2021

Een actieve en gezonde leefstijl kan voor iedereen een positief effect op de gezondheid hebben. Als je een beperking of chronische aandoening hebt, geldt het gunstige effect van voldoende bewegen en gezond eten nog extra. Maar hoe pak je dat aan? Om daar meer over te weten komen kun je in november en december via Special Heroes Nederland een aantal interessante webinars volgen.

Een actieve leefstijl ook steeds vaker door artsen voorgeschreven om klachten te voorkomen. Dat is niet vreemd want door beweging onderhoud je je lichaam op een verantwoorde manier en kun je in veel gevallen klachten voorkomen. Lees bijvoorbeeld in dit interview met Jochem Leemans hoe elke dag een uur fietsen een onderdeel van zijn behandeling is geworden.

Werk maken van gezonde leefstijl

De grote vraag is natuurlijk: hoe zorg je dat je dit soort gezonde gewoontes ook bij jou erin slijten? Want het klinkt natuurlijk allemaal mooi en simpel, maar het toepassen is nog niet zo eenvoudig. Bedenk dan goed dat je er niet alleen voor staat en dat je van anderen tips en adviezen kunt krijgen om werk te maken van jouw gezonde leefstijl.

Kleine stapjes

De ‘Healthy Habits’ webinars van Special Heroes Nederland willen jou op een informatieve manier inspireren om kleine stappen te zetten naar gezondere gewoontes. Je kunt hierbij luisteren en vooral ook meepraten met anderen om zo ervaringen uit te wisselen. En zo raak je misschien ook door anderen gemotiveerd.

Zes webinars

Op het programma staan eerst vier webinars voor specifieke doelgroepen: mensen met MS, een dwarslaesie, reuma en hersenletsel. Bij deze webinars worden sprekers uitgenodigd waar jij iets aan hebt: ervaringsdeskundigen, artsen, gedragsspecialisten, leefstijlcoaches en zorgprofessionals uit de revalidatie. Na die vier series kun je ook nog aansluiten bij twee webinars met de thema’s ‘bewegen, herstellen & slapen’ en ‘voeding’.

Een overzicht van de Healthy Habits webinars:

  • MS: vrijdag 12 november 2021(10.30 uur – 12.00 uur)
  • Reuma: maandag 15 november 2021(10.30 uur – 12.00 uur)
  • Hersenletsel: vrijdag 19 november 2021 (10.30 uur – 12.00 uur)
  • Dwarslaesie:  vrijdag 19 november 2021 (15.00 uur – 16.30 uur)
  • Bewegen, herstellen & slapen vrijdag 3 december 2021 (10.30 uur – 12.00 uur)
  • Voeding: vrijdag 10 december 2021 (10.30 uur – 12.00 uur)

Alle webinars zijn gratis toegankelijk. Aanmelden kan via Special Heroes Nederland.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: