Direct door naar content
Kinderen vinden Unieke sport tijdens de Zaanse Special Herfst Experience afbeelding nieuwsbericht

Kinderen vinden Unieke sport tijdens de Zaanse Special Herfst Experience

01 november 2021

Tijdens de Zaanse Special Experience op 22 oktober hebben ongeveer 70 kinderen kennis gemaakt met verschillende sport-  cultuur en lifestyle activiteiten. Op deze dag leefden kinderen met en zonder beperking zich in Sporthal Zaanstad Zuid uit.

Onder meer hockeyvereniging De Kraaien en dansschool Juvat Dance Academy brachten de jeugd in beweging. Zij promootten hun Unieke aanbod op deze dag. Ook Korfbalvereniging KZ/thermo4u toonde hun speciale aanbod. Trainster Marjolijn Schenk bezorgde vele lachende gezichten. De top-korfbalster traint normaliter op zondagochtend een groep met een verschillende beperkingen in Koog aan de Zaan. Nu sportte ze op een andere locatie, maar het plezier was net zo groot.

 

In de zomer deed Marjolijn mee met de Zaanse Experience. Dit was een succes. Niet alleen de dag was een mooi moment. Ook is in ieder geval één kind lid geworden. Die sport nog altijd met veel plezier bij de groep van Marjolijn.  

Op deze dag sportten kinderen met en zonder beperking door elkaar heen. Een mooi voorbeeld van hoe sport verbroederd. Het gevoel van verbroedering zal in de kerstvakantie weer komen. Dan is de volgende Experience namelijk! Houd www.zaanse-experience.nl in de gaten voor wanneer de inschrijving open gaat.

Terug naar nieuwsoverzicht
Programma van:
Partners: