Direct door naar content
Jetze Plat voor zesde keer wereldkampioen afbeelding nieuwsbericht

Jetze Plat voor zesde keer wereldkampioen

08 november 2021

Hij was dit jaar al Nederlands kampioen, Europees kampioen en Paralympisch kampioen op de triatlon. We hebben het natuurlijk over Jetze Plat. Afgelopen weekend zette de ambassadeur van Uniek Sporten de absolute kroon op dit mooie seizoen. In Abu Dhabi werd hij namelijk ook nog wereldkampioen paratriatlon!

Jetze kende dit jaar een ijzersterk seizoen: overal waar hij als paratriatleet aan de start stond won hij. Die ongeslagen status is niet alleen van dit seizoen, want hij pakte in Abu Dhabi voor de zesde keer op rij de wereldtitel. Zijn eerste wk-goud pakte hij al in 2015.

Geert Schipper tweede

De race bij het WK verliep eigenlijk net als bij de Spelen in Tokio. Hij was vooraf de te kloppen man en eigenlijk vormde de concurrentie geen moment een bedreiging. Jetze versloeg zo landgenoot Geert Schipper, die met het zilver revanche nam voor zijn optreden op de Paralympische Spelen in Tokio.

Nu tijd voor vakantie

Op zijn socials reageerde Jetze natuurlijk superblij met zijn bijzondere prestatie van zes wereldtitels op een rij. Met die kroon op een fantastisch seizoen zegt hij meer dan klaar te zijn voor vakantie. En dat heeft hij meer dan verdiend!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jetze Plat (@jetze_plat)

Foto: World Triathlon / Tommy Zaferes

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: