Direct door naar content
Chris met Down finisht New York Marathon afbeelding nieuwsbericht

Chris met Down finisht New York Marathon

08 november 2021

Vorig jaar zette Chris Nikic al een bijzondere prestatie neer door een Ironman te finishen. Daarmee was een grote droom in vervulling gekomen, want hij wilde de eerste atleet met het syndroom van Down zijn die een hele triatlon finishte. Nadat hem dat was gelukt ging hij op zoek naar nieuwe doelen om anderen te inspireren. Zo liep hij afgelopen weekend de New York Marathon.

Zijn vader Nik Nikic had nooit gedacht dat Chris een triatlon zou kunnen doen. Daar is hij tegenover ABC News eerlijk over: “Wij accepteerden eigenlijk de maatschappelijke limiet die voor hem en anderen met een beperking geldt.” Door zijn hele weg naar die Ironman te delen op zijn socials inspireerde hij ook weer anderen om ook in beweging te komen. Hij gebruikte daarbij de boodschap van 1% beter worden, elke dag in elk aspect van het leven.

Vershil maken

Toen Chris met de Ironman haalde, waarmee hij ook in het Guinness Book of Records kwam, gaf hij een boodschap op zijn Instagram. “Nu wil ik graag anderen zoals ik gaan helpen.” Hij vindt het ook belangrijk om anderen te inspireren met zijn prestaties. “Ik loop om het verschil te maken. En ik loop voor het recht om erbij te horen en niet buitengesloten te worden”, zei Chris vooraf.

Posters in winkel

Vorige maand liep Chris overigens al de Boston Marathon en afgelopen weekend liep hij dus ook de beroemde New York Marathon. Voor de start werd hij nog verrast door kledingmerk adidas die hem helemaal hebben omarmd en hun winkel hadden volgehangen met posters van hem: 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chris Nikic (@chrisnikic)

De marathon zelf ging door al die aandacht bijna vanzelf. Kijk maar hoe soepeltjes hij over een van de vele bruggen van het parcours liep:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chris Nikic (@chrisnikic)

Bron: ABC 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: