Direct door naar content
Genomineerden voor de aangepast sporten prijs - de Amsterdamse Pluim - zijn bekend afbeelding nieuwsbericht

Genomineerden voor de aangepast sporten prijs - de Amsterdamse Pluim - zijn bekend

10 november 2021

De Amsterdamse Pluim is een jaarlijkse aanmoedigingsprijs voor sportclubs die recreatieve sport voor mensen met een beperking mogelijk maken. Cliëntenbelang Amsterdam bezocht alle genomineerden en stelde een top drie samen van sportclubs. Op 13 december wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens het Amsterdamse Topsportgala.

Coördinator Annemiek Scheijde: “Het zou fijn zijn als er meer sportmogelijkheden komen voor mensen met een beperking. We hopen dat de clubs een voorbeeld zijn voor andere clubs om zich ook bezig te gaan houden met inclusiviteit.” We stellen de 3 genomineerden in willekeurige volgorde aan u voor.

Dance Connects
Slow flow dansen: staand, op je stoel of met de rollator
Slow Flow is een gevarieerde dansles die makkelijk te volgen is. Mensen kunnen zowel staand als zittend meedoen. Er wordt gedanst in een ontspannen sfeer met aandacht voor houding, ritme, beweging en creativiteit. De muziek is van vroeger en van nu, uit heel de wereld, waar iedereen op eigen niveau aan kan deelnemen. De les is heel geschikt voor mensen die minder mobiel zijn, maar staat open voor iedereen. Bekijk ook het filmpje, met een enthousiaste dansdocent en vrolijke deelnemers.
Meer informatie of aanmelden: info@danceconnects.nl.
 

Het Moeder Netwerk
Voetbalactiviteit voor kinderen met een beperking en hun broertjes/zusjes
Moedernetwerk is een netwerk voor en door moeders met een kind met een lichamelijke of geestelijke beperking.

Op zondagen organiseert Het Moedernetwerk voetbal voor kinderen met een beperking en hun broertjes en zusjes. Het gaat vooral om het ontspannen samen spelen en bewegen met een bal. De activiteit vindt plaats op sportpark de Eendracht en wordt vrijwillig begeleid door de trainer en spelers van Soccer Talent. Bekijk in het filmpje hoe de kinderen genieten.
Voor meer informatie kunt u mailen naar: info@hetmoedernetwerk.nl
 

Only Friends
Blindenvoetbal met een belletje in de bal
Only Friends is de allereerste sportvereniging met een blindenvoetbalteam. De sport kan zowel binnen als buiten gespeeld worden. Blindenvoetbal (ook wel ‘five-a-side football’ genoemd) is een van de grootste paralympische sporten. Het spel wordt gespeeld in teams van 5. De veldspelers krijgen allemaal een geblindeerde bril op, zodat de omstandigheden voor iedereen gelijk zijn. Er wordt gespeeld met een belletje in de bal. Hierdoor kunnen de spelers de positie van de bal horen. De keepers hebben geen visuele beperking en coachen hun medespelers. Bekijk een deel van de training in het filmpje
Het team speelt iedere woensdag tussen 18.00 -19.00 uur en zondag van 11.00 – 12.00 uur. Voor informatie en vragen kunt u mailen naar: info@onlyfriends.nl.

Tot 2 december kun je via deze site op jouw favoriet stemmen. Het aantal publieksstemmen en een jurybeoordeling bepalen de uiteindelijke winnaar.

Bron: Nieuwsbrief Cliëntenbelang Amsterdam

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: