Direct door naar content
Esportsteam krijgt eigen adaptieve gameroom afbeelding nieuwsbericht

Esportsteam krijgt eigen adaptieve gameroom

11 november 2021

Droom jij ervan om onderdeel te worden van een echt esportsteam? Dit kan ook als je een beperking hebt! Bio Vakantieoord in Arnhem en de populaire gaming-YouTuber Joost Bouhof starten namelijk een nieuw esportsteam voor kinderen met een (meervoudige) beperking. Op het vakantiepark in Arnhem wordt voor dit team en alle andere kinderen met interesse in gamen een speciaal aangepaste gameroom gebouwd. Zo moet gamen voor iedereen toegankelijk worden.

In de adaptieve gameroom zijn allerlei aangepaste gamecontrollers aanwezig die gamen voor iedereen mogelijk kunnen maken. Bij de faciliteiten is aan alles gedacht wat het esportsteam nodig heeft om beter te worden in het gamen. Joost Bouhof, die ambassadeur is van Bio Vakantieoord, is erg blij met het initiatief. “Als fanatiek gamer vind ik het ontzettend goed om gaming voor iedereen toegankelijker te maken, zodat ook kinderen met een handicap kunnen meespelen.”

Alle kinderen mee laten doen

De gameroom blijft zeker niet alleen geopend voor de leden van het esportsteam. Het is juist de bedoeling dat zoveel mogelijk kinderen met een beperking op de aangepaste controllers het gamen kunnen ontdekken. Directeur Frans Wientjes van het Bio Vakantieoord: “Gaming is vandaag de dag ontzettend populair en met de juiste hulpmiddelen kunnen echt alle kinderen meedoen. Op het scherm is hun handicap niet aanwezig. Dat doet heel veel voor kinderen die dag in dag uit met een beperking te maken hebben. Op deze manier gaat de online wereld ook open voor hen.”

Opening zaterdag 14 november

Dit game-Walhalla wordt zaterdag 14 november geopend in het bijzijn van Joost Bouhof, paralympisch alpineskiër Niels de Langen en Alexander Nathan, oprichter van Nederlands eerste esports team voor volwassenen met een beperking. Ga voor meer informatie over de lancering en het esportsteam naar Bio vakantieoord.

Wil je meer weten over gamen en esports met een beperking? Ga dan naar Uniek Esports!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: