Direct door naar content
Dubbelwinst voor Niels Vink bij de Masters afbeelding nieuwsbericht

Dubbelwinst voor Niels Vink bij de Masters

15 november 2021

Niels Vink is afgelopen weekend met zijn 18 jaar de jongste winnaar van de NEC Wheelchair Masters in de categorie quads geworden. Niels won de finale van het toernooi in Orlando, Florida (VS) van landgenoot Sam Schröder, met wie hij een dag eerder nog de finale in het dubbelspel had gewonnen. Diede de Groot schreef dit officieuze wereldkampioenschap rolstoeltennis voor de vierde keer op haar naam.

“Het voelt echt waanzinnig. Ik kan niet geloven dat ik heb ik gewonnen”, zei Niels na afloop van de finale van de Masters. Met die zege maakte hij dit seizoen dat al niet slecht was nog mooier. Zijn grootste prestaties vierde hij dit jaar op de Paralympische Spelen van Tokio waar hij brons in het enkelspel en goud in het dubbelspel met Sam Schröder behaalde.

Trots op mentaliteit

Zijn maatje gaf de zege zeker niet cadeau aan Niels. “Sam speelde heel erg goed in de hele wedstrijd. In de tweede en derde sets vocht ik voor elke bal en gaf ik alles. Ik heb nooit opgegeven. Ik ben het meest trots op mijn mentaliteit in de wedstrijd, want daar heb ik dit jaar ook heel hard aan gewerkt.”

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Niels Vink (@nielsonsocial)

Vierde zege op rij voor Diede

Bij het vrouwenenkelspel waren alle ogen gericht op Diede de Groot, die in september nog de eerste rolstoeltennisser was die de Golden Slam won. Zij wint alles waar ze aan meedoet. Dat zorgde ook voor de nodige druk bij Diede. Voor haar was het daarom geruststellend dat ze voor de vierde keer de Masterstitel won. “Ik ben heel erg blij dat ik het jaar zo goed heb kunnen eindigen.”

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: