Direct door naar content
Krijg inspiratie bij festival Revalideren is leren  afbeelding nieuwsbericht

Krijg inspiratie bij festival Revalideren is leren

16 november 2021

Voor veel mensen met een lichamelijk beperking is het iets van alledag: ze kunnen om allerlei redenen en drempels minder goed meedoen in de maatschappij dan ze zouden willen. Stichting Revalideren is leren vindt dit probleem niet meer van deze tijd en organiseert daarom komende donderdag 18 november een inspirerend online festival over inclusie en meedoen.

Stichting Revalideren is Leren is ontstaan na het boek met dezelfde titel, wat Inge Vuijk onlangs uitbracht. Het geldt als een inspiratiebron voor professionals in de revalidatie waarbij het leerproces van een revalidant centraal staat. Daarbij wordt extra aandacht gegeven aan wat iemand na een heftige gebeurtenis als een ongeluk of ziekte nodig heeft om een eigen plek in de maatschappij te kunnen innemen.

Grip op nieuwe situatie

Vanuit die stichting zijn al verschillende projecten ontstaan die mensen na hun revalidatie in staat stellen grip te krijgen op hun nieuwe situatie. Tijdens het online festival ‘Revalideren is leren’ vertellen experts uit de praktijk over deze praktijkvoorbeelden. Je krijgt zo meer inspiratie over hoe mensen met een beperking weer volledig mee kunnen doen op het werk, thuis en op een sportclub.

Boeiende sprekers

Het online festival is interessant als je zelf een beperking hebt en in een revalidatietraject zit, maar zeker ook als je professional bent in de revalidatie of het sociaal domein. Het festival biedt voor ieder wat wils met sprekers als Esther Vergeer (Chef de Mission Paralympisch), Erik Brakert (Commandant in Afghanistan, nu ervaringsdeskundige NAH) en Ruud Rijnbeek (drummer met een dwarslaesie).

Veilig dansen en handen schudden

Bij het online festival kun je meer dan alleen luisteren naar experts. Met je eigen gepersonaliseerde Avatar kun namelijk dansen, ‘veilig’ handen schudden en in een bootje stappen om bij te praten met wie je graag door wilt praten over een thema. Op het Revalideren is leren – Festival kan het allemaal.

Aanmelden en meer info kan via: revaliderenisleren.nl

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: