Direct door naar content
‘Missie 538’ strijdt voor sporthulpmiddelen afbeelding nieuwsbericht

‘Missie 538’ strijdt voor sporthulpmiddelen

17 november 2021

Fonds Gehandicaptensport heeft als missie om sport met een beperking de gewoonste zaak van de wereld te maken. Uniek Sporten Hulpmiddelen is op weg naar dat doel een belangrijk middel, want als je een beperking hebt kan een goede sportrolstoel of prothese het verschil maken tussen wel of niet mee kunnen doen. Dit initiatief krijgt aan het einde van dit jaar uit bijzondere hoek ondersteuning: Radio 538. De radiozender komt namelijk met ‘Missie 538’ van 17 tot en met 24 december in actie voor twaalf goede doelen, waaronder Fonds Gehandicaptensport.

Net als Fonds Gehandicaptensport heeft Radio 538 ook een duidelijke missie. De radiozender gelooft erin dat we met elkaar een groot verschil kunnen en moeten maken en probeert daarom in de week voor kerst zoveel mogelijk missies voor verschillende goede doelen te volbrengen.

Estafette voor 12 goede doelen

538-dj Frank Dane: “We starten op vrijdag 17 december met de eerste missie voor een goed doel. Zodra er genoeg geld is opgehaald, is de missie volbracht en start een nieuwe missie voor het volgende goede doel dat de hulp van ons en de 538-luisteraars hard nodig heeft.” 538-dj Coen Swijnenberg: “In estafettevorm proberen we daarmee in aanloop naar de feestdagen zoveel mogelijk missies voor verschillende goede doelen te volbrengen.”538-dj Sander Lantinga vult aan: “De goede doelen zijn compleet verschillend en daarmee zetten we ons zo breed mogelijk in. Van zorg tot duurzaamheid en van dierenhulp tot armoede. We zijn klaar voor de strijd!”

Actie voor sporthulpmiddelen

Fonds Gehandicaptensport is een van die goede doelen die door Missie 538 worden ondersteund. De missie waar de 538-dj’s strijden voor gaan strijden is specifiek gericht op sporthulpmiddelen. Met Uniek Sporten Hulpmiddelen worden al sporters begeleid en ondersteund in de aanschaf van de noodzakelijke en vaak dure sporthulpmiddelen. Met Missie 538 wordt geld ingezameld voor sportrolstoelen en sportprotheses voor elf unieke sporters die op de wachtlijst staan voor financiële hulp.

De andere goede doelen waarvoor wordt gestreden zijn: DOA, Hersenstichting, Het Vergeten Kind, Hulp voor Helden, KNGF Geleidehonden, Nationaal Ouderenfonds, Plastic Soup Foundation, Prinses Máxima Centrum, Ronald McDonald Kinderfonds, Stichting Babyspullen en Stichting Hoogvliegers.

Meedoen met ‘Missie 538’

Luisteraars kunnen meestrijden door te doneren, in ruil voor muziek, maar ook door een eigen actie te starten en de opbrengst daarvan te doneren. Daarnaast start de radiozender een veiling waar onder andere bekende vrienden van het station unieke producten en ervaringen aanbieden waar luisteraars op kunnen bieden. Er komt een aangepaste programmering vanuit de radiostudio van 538, de dj’s dagen zichzelf en gasten uit in challenges, er zijn aangrijpende reportages te horen en dj’s gaan het land in op zoek naar bijzondere verhalen.

‘Missie 538’ is van 17 tot en met 24 december live te volgen op Radio 538, TV 538, via de gratis 538-app en de social kanalen.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: