Direct door naar content
Rosa kan met haar rolstoel door het Klauterwoud afbeelding nieuwsbericht

Rosa kan met haar rolstoel door het Klauterwoud

18 november 2021

Op steeds meer plekken ontstaan inclusieve speeltuinen of speelbossen. Dit zijn speelplekken waar kinderen met en zonder beperking met elkaar kunnen spelen en avonturen kunnen beleven. Met kleine aanpassingen in bijvoorbeeld de ondergrond van een pad wordt er rekening gehouden met kinderen die een rolstoel of ander hulpmiddel gebruiken. In Vlaardingen is onlangs het Klauterwoud geopend, waar Rosa in haar rolstoel kan spelen en lekker kan bewegen.

Het Klauterwoud is een avontuurlijke speelplek in de Broekpolder bij Vlaardingen. Het is voor kinderen zonder beperking een leuke speelplek met bijvoorbeeld een doolhof van boomstammen en een kabelbaan. Verschillende speeltoestellen zijn ook geschikt voor kinderen in een rolstoel. Zo zijn op de paden speciale matten gelegd zodat Rosa daar bijvoorbeeld ook overheen kan rijden.

Inclusieve speelplek

Rosa zit in een rolstoel doordat ze CP heeft, maar haar tweelingzus Sophie heeft geen beperking. Hun moeder Sara vindt het daarom soms best lastig om een plek te vinden waar ze met het hele gezin heen kunnen. Het Klauterwoud in Vlaardingen vinden zij daarom ideaal omdat beide zusjes daar hun energie kwijt kunnen.

Rolstoelbelevingspad

In het naastgelegen Rolstoelbelevingspad liggen bovendien nog een aantal uitdagende obstakels voor Rosa, zoals een brug die heen en weer beweegt als je erover heen rijdt. Die brug heeft ook haar naam gekregen. “Het rolstoelbelevingspad is een stoer pad, waar kinderen met en zonder beperking echt heel goed samen kunnen spelen. Het is spannend, ze kunnen er vies worden en het is heel erg uitdagend”, zegt Sara in een video.

Meer plekken

Zij vindt het heel erg belangrijk dat ook Rosa lekker buiten kan spelen zoals ieder ander kind. Op die manier is zij niet alleen in beweging, maar leert ze ook samenwerken en omgaan met andere kinderen. “Je zou het liefst willen dat Rosa overal buiten kan spelen op een aangepaste plek in de natuur met al haar vrienden en vriendinnen. Hier is het gelukt. Laten we dus zorgen dat er nog meer van dit soort plekken komen in Nederland”, roept Sara op.

Bekijk de video hier of ga voor meer informatie over het Klauterwoud naar broekpolder-vlaardingen.nl/klauterwoud.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: