Direct door naar content
Paralympische Sportdagen tussen zomer- en wintereditie van de Spelen afbeelding nieuwsbericht

Paralympische Sportdagen tussen zomer- en wintereditie van de Spelen

05 november 2021

Een unieke tijdsplanning; 5 september 2021 eindigen de Paralympische zomerspelen, en 4 maart 2022 gaan de Olympische Winterspelen van start. De regiocoördinator aangepast sporten van Sport-Z houdt de Paralympische sportgedachte deze gehele periode hoog in het vaandel. Zij organiseert diverse sportdagen op scholen en bij instellingen met 'aangepaste' doelgroepen. Leerlingen van Heliomare College Alkmaar, Heliomare de Alk en deelnemers van SIG Castricum hebben deze unieke sportdag de afgelopen twee weken al mogen ervaren, de komende maanden volgen nog meerdere dagen in de regio.

De paralympische spelen lijken een 'ver van je bed show', maar zorgen toch telkens weer voor een grote positieve zichtbaarheid voor een groep binnen de samenleving die niet altijd het podium krijgt die zij verdient. Een diverse groep aan lichamelijk, visueel en intellectueel beperkte mensen laat zien tot welke hoogte je kan stijgen door toe te werken naar sportieve prestaties van groot formaat. De regiocoördinator aangepast sporten van Sport-Z wil het positieve beeld wat in deze periode wordt gepresenteerd langer vasthouden. Zij blijft dus de gehele periode tussen de twee opeenvolgende Paralympische Spelen sportdagen organiseren voor de aangepaste doelgroep. "Ik zie deelnemers die opleven, die zich niet realiseerden dat ze dit ook kunnen en die genieten van alles wat met bewegen te maken heeft. Iedereen kan dit, iedereen kan meedoen. Dat is wat ik wil uitdragen en dat doe ik in de hele regio rond Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk, Bergen, Uitgeest, Heiloo en Castricum," aldus Madeleine Stoop, regiocoördinator aangepast sporten bij Sport-Z.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: