Direct door naar content
Leerlingen met een grote glimlach over de pumptrack tijdens sportdag afbeelding nieuwsbericht

Leerlingen met een grote glimlach over de pumptrack tijdens sportdag

08 november 2021

Op dinsdag 2 november organiseerden Uniek Sporten regio Arnhem in samenwerking met Special Heroes een Sport Heroes Challenge voor leerlingen van het (Voortgezet) Speciaal Onderwijs. De Challenge was voor leerlingen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking en zij konden kennismaken met verschillende activiteiten die zij ook in hun vrije tijd kunnen doen. 

64 leerlingen van verschillende scholen uit de omgeving deden mee aan vier verschillende sportactiviteiten. Zo werd er hockey aangeboden door M.H.C. Bemmel 800, (rolstoel)basketbal door basketbalvereniging Pigeons en dansen door DJF Dance Centre. Ook konden de leerlingen kennismaken met een kleine pumptrack. Een pumptrack is een aaneengesloten circuit met verschillende hobbels, en kan je zien als een kruising tussen een BMX-baan en een skatepark. Dankzij Sportbedrijf Arnhem konden alle aanwezigen met een fiets of met de rolstoel over deze baan heen. Dit zorgde voor veel ingespannen, nerveuze maar ook zeker veel lachende gezichten!

Waarom deze Challenge?
Deze Challenge organiseren we jaarlijks, zodat leerlingen kennismaken met verschillende mogelijkheden en om de leefwereld van deze leerlingen en hun omgeving te vergroten. Daarnaast werken we samen met sport- en beweegaanbieders uit de regio, zodat leerlingen kunnen doorstromen na schooltijd naar de vereniging of sportclub. De stap naar de vereniging wordt zo kleiner gemaakt en de verenigingen komen in contact met potentiele nieuwe leden.

Samenwerking
De Challenge is tot stand gekomen door de samenwerking van verschillende partijen. Sport- en beweegaanbieders uit de regio verzorgden de activiteiten en Double Performance stelden voor het rolstoelbasketballen enkele rolstoelen ter beschikking. Tevens werd de accommodatie Valkenhuizen voor deze dag beschikbaar gesteld door de gemeente Arnhem. 

Kortom, samen zorgden we ook deze dag ervoor dat 'iedereen kan sporten en bewegen, ongeacht handicap of beperking'!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: