Direct door naar content
Doe mee aan onderzoek rond sportblessures! afbeelding nieuwsbericht

Doe mee aan onderzoek rond sportblessures!

02 december 2021

Ben jij een sporter met een fysieke beperking en ben je ouder dan 18 jaar? Dan zijn onderzoekers van het Amsterdam UMC op zoek naar jou voor een interessant onderzoek naar blessures onder sporters met een beperking. Op deze manier kun jij helpen om een hulpmiddel te ontwikkelen die helpt sportblessures te voorkomen.

Sport en bewegen is gezond en heeft ook allerlei positieve effecten op je gezondheid. Dat zul jij als sporter ongetwijfeld al hebben gemerkt. Maar een nadeel van sport is dat je juist door het sporten blessures kunt oplopen. Dit kan behalve voor pijn en andere klachten ook zorgen dat je een tijdje niet kunt sporten of dat je zelfs moet stoppen. Blessures zijn voor alle sporters vervelend, maar juist als je een lichamelijke beperking hebt kan het extra vervelend zijn omdat je dat in je dagelijks leven nog eens extra merkt.

Blessurepreventie

Het is daarom belangrijk dat specifiek over blessures onder sporters met een beperking meer kennis wordt opgedaan en dat er meer aandacht komt voor het voorkomen van blessures. Dat noemen we ook wel blessurepreventie. Onderzoekers van het Amsterdam Collaboration on Health & Safety in Sports (ACHSS) hebben een online tool ontwikkeld waarmee blessures en andere klachten mogelijk kunnen worden voorkomen. Om dat hulpmiddel te testen zijn ze nu op zoek naar jou als sporter.

Advies over blessures

Als je meedoet aan het onderzoek krijg je toegang tot een website met allerlei adviezen over blessurepreventie. Gedurende negen maanden word je gevraagd vragenlijsten in te vullen over hoeveel tijd je aan sport en of je blessures besteed. Deze wekelijkse vragenlijst zal maar vijf minuten in beslag nemen.

Ga voor meer informatie en aanmelding naar deze website: slhamsterdam.com/tipas-study

In deze video wordt het onderzoek ook nog even kort toegelicht:

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: