Direct door naar content
Inclusief sporten bij Weesper Tennisclub en ASC Hilversum Hurricanes afbeelding nieuwsbericht

Inclusief sporten bij Weesper Tennisclub en ASC Hilversum Hurricanes

07 december 2021

Op 6 september is de campagne ‘Welkom in de Sport’ van start gegaan. Deze campagne is ontstaan vanuit de alliantie Sporten en Bewegen voor iedereen, in samenwerking met het ministerie van VWS. Team Sportservice 't Gooi is betrokken bij deze campagne omdat zij onderdeel zijn van Sportkracht12 (alliantie-partner). In samenwerking met lokale sportverenigingen, heeft Team Sportservice 't Gooi meegewerkt aan het maken van twee korte campagnevideos. In deze twee videos laten Weesper Tennisclub en ASC Hilversum Hurricanes zien hoe belangrijk inclusiviteit in de sport is.

Wees welkom in de sport

Ruim 700.000 mensen in Nederland voelen zich niet thuis in de sport. Helaas zijn sportaanbieders zich hier vaak niet van bewust. Dat is jammer want sportclubs kunnen júist die drempels wegnemen om ervoor te zorgen dat iedereen met plezier kan sporten en bewegen. Met de bewustwordingscampagne ‘hoe inclusief ben ik als sportaanbieder?’ wil Team Sportservice sportaanbieders uitdagen om de inclusiecheck te doen op www.weeswelkomindesport.nl

Na de landelijke campagne van drie weken is Team Sportservice 't Gooi verder gegaan op lokaal niveau om de boodschap uit te dragen. Aan de hand van lokale succesverhalen zijn drie filmpjes gemaakt, waaronder twee clubs uit de regio ’t Gooi. zijn gekozen uit Weesp en Hilversum. Beide gemeenten maken deel uit van het samenwerkingsverband aangepast sporten regio 't Gooi.  

Voorbeelden van inclusiviteit in de sport

Bij de Weesper Tennisclub is iedereen welkom om te komen sporten. Ook mensen met dementie. In samenwerking met verpleeghuis Hogeweyk staan de clubdeuren elke donderdagmiddag open voor de bewoners van deze zorginstelling uit de buurt. Bekijk hier de video. Ook is Team Sportservice 't Gooi langs geweest bij ASC Hilversum Hurricanes, deze video vind je hier. Beide gemeenten maken deel uit van het samenwerkingsverband aangepast sporten regio 't Gooi.  

Volg de Facebook en Instagram van Team Sportservice 't Gooi en blijf op de hoogte van alles op het gebied van aangepast sporten in deze regio.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: