Direct door naar content
Provinciale bijeenkomst Aangepast Sporten: opnieuw succes! afbeelding nieuwsbericht

Provinciale bijeenkomst Aangepast Sporten: opnieuw succes!

07 december 2021

In november werd de provinciale bijeenkomst aangepast sporten opnieuw online georganiseerd. Team Sportservice provincie Utrecht (waar team Sportservice 't Gooi onderdeel van is), Sport Utrecht en Buurtsportcoach Amersfoort bundelen structureel hun krachten om de samenwerking op het gebied van aangepast en inclusief sporten te versterken.

Provinciaal sportakkoord

Tijdens de bijeenkomst stonden 23 buurtsportcoaches samen met de beleidsmedewerkers sport & bewegen van de provincie Utrecht uitgebreid stil bij het thema inclusief sporten in de provincie Utrecht. Zo werden de ambities door de provincie Utrecht uitgesproken zoals: “sport is maatschappelijk goud dat je moet verzilveren.” Als provincie kunnen we hier een verbindende rol in hebben. Daarnaast werd er ook gesproken over de mogelijke uitvoering van het provinciaal sportakkoord. Naar verwachting zal het Provinciaal Sportakkoord in het voorjaar van 2022 klaar zijn.

Structureel vervolg

In 2022 stimuleren de regiocoördinatoren vanuit de provincie Utrecht een structurele kennisuitwisseling en samenwerking tussen de buurtsportcoaches. Dit gebeurt in werkgroepen op basis van vijf thema’s, namelijk: 1. aangepast sporten in het lokaal sportakkoord, 2. opzetten van (inclusief) sport- en beweegaanbod, 3. sport en dagbesteding, 4. samenwerking met de zorg en 5. communicatie met de doelgroep(en) en tussen de buurtsportcoaches

Met samenwerken, uitwisselen van kennis en expertise en het gebruik maken van elkaars kwaliteiten kom je verder!

Volg de Facebook of Instagram van Team Sportservice 't Gooi en blijf op de hoogte van alles op het gebied van aangepast sporten in de regio 't Gooi. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht
Programma van:
Partners: