Direct door naar content
Uniek Sporten van start in Nijmegen! afbeelding nieuwsbericht

Uniek Sporten van start in Nijmegen!

02 maart 2015

Op 28 februari 2015 gaf wethouder Renske Helmer- Englebert tijdens de feestelijke uitreiking van de Nijmeegse sportprijzen het startsein voor Uniek Sporten! Vanaf heden is Uniek Sporten ook in de gemeente Nijmegen hét Sportloket op het gebied van aangepast sporten. Door de krachten te bundelen met partijen uit het onderwijs, de zorg, de sport en overheden willen we iedereen met beperking uit Nijmegen structureel aan het sporten of bewegen krijgen!

Ook in Nijmegen sporten en bewegen mensen met een beperking veel minder dan mensen zonder beperking. Belangrijke redenen om niet te sporten zijn: niet weten waar je kunt sporten of denken dat je niet kunt sporten. Door te starten met Uniek Sporten neemt de gemeente Nijmegen deze drempels weg, want juist voor mensen met een beperking is sport belangrijk. Sporten en bewegen is goed voor de gezondheid en het geeft plezier. Het zorgt ook voor ontmoeting, voor nieuwe vrienden én het leert ons omgaan met onze beperkingen en handig gebruik te maken van onze kwaliteiten. Voor de gemeente genoeg reden om te starten met Uniek Sporten en sporten met een beperking vanzelfsprekend te laten zijn!

Wat doet Uniek Sporten?
Uniek Sporten is het sportloket waar mensen terecht kunnen met vragen rondom het vinden van een nieuwe sport. Op de website presenteren sportaanbieders hun aanbod waardoor het eenvoudiger wordt een geschikte sport te vinden. Daarnaast worden sportaanbieders ondersteund om aangepast sportaanbod te creëren of kwalitatief en kwantitatief verder te ontwikkelen.

Special Olympics 2016
In 2016 organiseert de gemeente Nijmegen samen met de gemeenten Groesbeek en Wijchen de Nationale Olympische Spelen voor mensen met een verstandelijke beperking. Daarmee sprak zij de ambitie uit het sporten voor deze doelgroep in de regio Nijmegen naar een hoger plan te tillen. Niet alleen in aanloop naar de Special Olympics 2016, maar zeker ook erna! Uniek Sporten is voor de gemeente Nijmegen het middel bij uitstek om ervoor te zorgen dat er ook na de Special Olympics 2016 ingezet wordt op aangepast sporten.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Kom naar de KPN Voetbalvriendendag!

Stijg boven jezelf uit in een klimhal!

Kris: “Dansen in mijn rolstoel gaat vanzelf”

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×