Direct door naar content
Dit waren de mijlpalen van Uniek Sporten in 2021 afbeelding nieuwsbericht

Dit waren de mijlpalen van Uniek Sporten in 2021

28 december 2021

Nog even en we laten 2021 achter ons. Wij kijken met jou graag nog even terug op het afgelopen jaar. Het was voor Uniek Sporten ondanks alles namelijk weer een bijzonder jaar, want we hebben toch weer een aantal mijlpalen bereikt in onze missie om sporten met een beperking de normaalste zaak van de wereld te maken.

In dit overzicht delen we de belangrijkste hoogtepunten voor Uniek Sporten uit 2021 met je:

Uniek Sporten Hulpmiddelen

In maart van dit jaar lanceerden we in samenwerking met het Ministerie van VWS het sporthulpmiddelen platform Uniek Sporten Hulpmiddelen. Op dit deel van deze website kun je terecht voor advies, aanvraag én de financiële afhandeling van sporthulpmiddelen als blades, sportrolstoelen, handbikes en Framerunners. Dat voor sporters met een beperking een goed hulpmiddel het verschil kan uitmaken, bleek zeker uit de verhalen van sporters die al geholpen werden. Voetbalscheidsrechter Jan Lolkema kon bijvoorbeeld dankzij een nieuwe sportprothese weer fluitend over het veld rennen. “Ik heb zo weer een stuk vrijheid terug.”

Op Black Friday werd Hulpmiddelen nog eens extra in de aandacht gezet met de campagne #85procentvoorjouwtalent, want bij Uniek Sporten is het hele jaar door Black Friday! We deelden daarbij verschillende verhalen van sporters die met een hulpmiddel waren geholpen, zoals Resul:

Missie 538

In de missie om sporthulpmiddelen voor iedereen toegankelijk te maken werden we deze maand nog flink geholpen door Radio 538 met Missie 538. Binnen no-time werd het het geweldige bedrag van € 71.000 euro bij elkaar gehaald behaald. Met dit bedrag kunnen direct 11 unieke sporters worden geholpen aan een sporthulpmiddel. Missie geslaagd dus!

Missie 538

Prestaties ambassadeurs in Tokio

Over geslaagd gesproken: dat waren de Paralympische Spelen in Tokio zeker voor Nederland met 57 medailles. De Uniek Sporten-ambassadeurs hadden een groot aandeel in die unieke prestatie. Tristan Bangma zorgde samen met piloot Patrick Bos bij de 4 km achtervolging voor het eerste goud voor TeamNL. Diede de Groot won zowel in het enkel- als dubbelspel het goud. Jetze Plat ging met drie gouden plakken naar huis in het handbiken (wegwedstrijd en tijdrit) en op de paratriatlon. Fleur Jong behaalde goud op het verspringen en Kimberley Alkemade behaalde brons op de 200 meter.

Mooie afleveringen van de ONBEPERKT-Podcast

Vorig jaar begonnen we al de ONBEPERKT-podcast met Eva Eikhout en Wilfred Genee als presentatoren van deze show over talent en beperkingen. In 2021 konden we weer elke maand een nieuwe gast aan je presenteren. Dat waren stuk voor stuk mijlpalen, want de afleveringen met Fleur Jong, Diede de Groot, Redo, Floris Meijer, Wilco van Rooijen, Rolf Schrama en Yvette Overgoor zaten steeds vol inspirerende verhalen en mooie gesprekken. In dit artikel blikken we nog een keer terug op alle gasten in de podcast.

Uniek Esports

Vlak voor het einde van dit jaar zijn we nog iets nieuws gestart: Uniek Esports. Met dit platform wil Uniek Sporten professioneel gamen toegankelijk maken voor iedereen, maar ook laten zien dat esporters met een beperking een serieuze uitdaging vormen voor hun tegenstanders. Of die tegenstander nou wel of geen beperking heeft. Arjo Wijnhorst: “Wij willen laten zien aan esporters met een beperking: dit kun jij ook."

Foto boven: Chef de mission Esther Vergeer en vlaggendragers Jetze Plat en Fleur Jong. Foto: NOC*NSF/ Mathilde Dusol

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: