Direct door naar content
Doorzetter Tom is een voorbeeld voor iedereen afbeelding nieuwsbericht

Doorzetter Tom is een voorbeeld voor iedereen

06 januari 2022

Soms kom je van die verhalen tegen waar je hart sneller van gaat kloppen en waar je zelf zin van krijgt om in beweging te komen. Het verhaal van Tom is daar nu het perfecte voorbeeld van. Hij laat zien dat je met een beperking veel meer kan dan anderen misschien denken.

Tom werd al na 29 weken zwangerschap geboren, veel te vroeg dus. Dat maakte dat hij een moeilijke start had. Hij bracht de eerste 290 dagen van zijn leven op de IC voor pasgeboren kinderen door en eenmaal thuis werd het nog niet veel gemakkelijker. Hij was afhankelijk van zuurstof en sondevoeding. Twee jaar later werd duidelijk dat hij Cerebrale Parese had.

Kleine stapjes

Artsen en therapeuten hadden na die diagnose niet veel beter nieuws voor Tom. Hij zou door zijn CP nooit zelfstandig kunnen lopen of praten. Toch bewijst hij inmiddels het tegendeel. Door goede begeleiding en veel oefenen in het Amerikaanse NAPA Center is hij steeds met kleine stapjes vooruit gegaan. En kijk hem nu eens rennen op die loopband!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LINDA. (@linda)

Tom is daarmee echt een inspiratiebron voor doorzettingsvermogen. Hij laat zien dat je met hard werken stap voor stap verder kan komen dan je zelf ooit had gedacht. Een mooie gedacht om 2022 mee te beginnen! Welke kleine stappen ga jij dit jaar zetten?

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: