Direct door naar content
Ervaringsinterview Uniek Sporten Uitleen afbeelding nieuwsbericht

Ervaringsinterview Uniek Sporten Uitleen

10 januari 2022

Bert Veeneman uit Epse (gemeente Lochem) is een sportieveling. Hij houdt ervan onder de mensen te zijn. Veeneman is halfzijdig verlamd en kan moeilijk spreken door twee herseninfarcten. Met een speciale sportrolstoel van Uniek Sporten Uitleen kan hij toch tafeltennissen.

Dankzij Uniek Sporten Uitleen kunnen mensen met een fysieke beperking sporthulpmiddelen uitproberen. Zij kunnen uit het brede aanbod van de uitleen, een sport kiezen die het beste bij hen past. “Op deze manier kan dat heel laagdrempelig,” vertelt Henny Veeneman, die namens haar man Bert het woord voert. “We hoeven niet meteen een sportrolstoel aan te schaffen. Mijn man kan eerst proberen hoe deze sportrolstoel bevalt. Hij heeft ook interesse in tennis, dus misschien dat we dat ook een keer proberen.”

De drempel om ‘even’ een sport uit te proberen met een sporthulpmiddel als een rolstoel is hoger voor mensen met een beperking. Dat komt door de kosten van het materiaal. Uniek Sporten haalt die drempel weg. De relatief dure materialen zijn gratis te leen voor een periode van 6 maanden.

Tijdens het revalideren, maakte Bert Veeneman gebruik van een sportrolstoel. Daar kwam hij erachter dat hij tafeltennis leuk vindt om te doen. Dankzij Uniek Sporten is het gebruik van een soort speciale sportrolstoel ook buiten een revalidatiecentrum mogelijk. Hij speelt nu bij tafeltennisvereniging Swift in Deventer.

“In vergelijking met zijn gewone rolstoel is deze een stuk lichter en wendbaarder. Dat maakt hem makkelijker in gebruik tijdens het sporten. Mijn man is erg sportief. Dat hij nu samen met anderen kan sporten vindt ie heerlijk.” Bert Veeneman heeft inmiddels een eigen sportrolstoel aangevraagd via de gemeente.

De sporter krijgt advies over het sporthulpmiddel en het gebruik ervan. Het middel wordt persoonlijk gepast en afgesteld op je wensen en tijdens de uitleenperiode is technische service en onderhoud beschikbaar.

Ook gebruik maken van Uniek Sporten Uitleen?

Neem dan contact op met de buurtsportcoach uit jouw gemeente of kijk op de website van Uniek Sporten.
 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: