Direct door naar content
Rolstoelvaardigheidstrainingen volwassenen afbeelding nieuwsbericht

Rolstoelvaardigheidstrainingen volwassenen

12 januari 2022

Rond de zomer komt het team van Wheelchair skills naar Zwolle om een vierdaagse cursus rolstoelvaardigheidstraining te geven. Tijdens deze training, bestaande uit 4 lessen, leer je wat je allemaal met je rolstoel kunt. Ze gaan met de cursisten aan de slag met basisvaardigheden, zoals balanceren, de wheelie, stoepjes op- en afrijden en hellingen op- en afrijden. Tijdens de eerste twee lessen oefenen we dit binnen in een gymzaal, waar we – met behulp van ons parcours – alledaagse situaties nabootsen. In de laatste twee lessen gaan we naar buiten, bijvoorbeeld naar een parkje of winkelcentrum, om daar de geleerde vaardigheden toe te passen.

Op dit moment zit de cursus in Zwolle al vol, maar we willen geinteresseerden stimuleren om zich vooral aan te melden op de wachtlijst, zodat er bij voldoende animo een nieuwe cursus kan worden ingepland. Of wellicht kan je nog aansluiten op één van de andere locaties waar het team komt. Zie hiervoor het overzicht op de website van Wheelchair Skills.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: