Direct door naar content
Jongeren van 13-18 jaar met een afwijkend looppatroon gezocht! afbeelding nieuwsbericht

Jongeren van 13-18 jaar met een afwijkend looppatroon gezocht!

18 januari 2022

Wat? Vanuit de Hogeschool Utrecht zijn wij bezig om te onderzoeken of een nieuwe beweegmeter op een goede manier het beweeggedrag bij ejongeren in kaart kan brengen. Wij willen een beweegmeter ontwikkelen, die bij de kinderfysiotherapeut voor veel kinderen ingezet kan worden, dus ook voor jongeren die net iets anders lopen. 

Wie? Om het onderzoek af te ronden zijn wij nog op zoek naar jongeren (13 t/m 18 jaar) die moeite hebben met lopen of net iets anders lopen, bijvoorbeeld met speciaal schoeisel, spalken of een rollator. 

Hoe? Wij vragen je om alledaagse bewegingen te maken: bijv. liggen, zitten, staan, lopen, traplopen en misschien ook fietsen. Je doet alleen maar dingen die je normaal gesproken ook doet! Tijdens het uitvoeren van deze activiteiten draag je 3 beweegmeters: kleine apparaatjes die om de enkel, de bovenarm en bij de onderrug vastgemaakt wordt (met een elastieken bandje en klittenband). Wij nemen je bewegingen op met een videocamera. Zo kunnen wij de bewegingen op de video vergelijken met de informatie die de beweegmeter heeft opgenomen.

Wanneer en hoe lang? In overleg met jou en je ouders zal het onderzoek op een locatie en tijd plaatsvinden die voor jullie haalbaar is, bijvoorbeeld op school of thuis. Wij reizen door diverse provincies om metingen uit te voeren! Het onderzoek zal maximaal 1 uur in beslag nemen.

Belangrijk! Je kan niets verkeerd doen tijdens het onderzoek. Het gaat er juist om dat de beweegmeter leert om verschillende manieren van bewegen goed te herkennen. Uiteraard houden wij ons aan de richtlijnen van het RIVM.

Meedoen? Voor meer informatie of om je op te geven, kun je mailen naar: activiteitenmonitor@hu.nl 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: