Direct door naar content
Rolstoeltennistop komt dit jaar naar Oss voor WK afbeelding nieuwsbericht

Rolstoeltennistop komt dit jaar naar Oss voor WK

26 januari 2022

Ben jij een echte tennisfan en heb je altijd al eens een topwedstrijd willen meemaken? Dan hoef je dit najaar niet ver te reizen, want de beste acht rolstoeltennissers van de wereld komen dit najaar naar Oss voor het officiële WK: de Wheelchair Tennis Masters. Van 30 oktober tot en met 6 november strijden zowel de mannen als de vrouwen in het enkel en dubbelspel om de wereldtitels. Onze ambassadeur Diede de Groot komt daar natuurlijk ook in actie!

Vorig jaar werd het WK nog in Orlando georganiseerd, maar nu dus in het Brabantse Oss. Het is zeker niet voor het eerst dat het WK rolstoeltennis in Nederland wordt gehouden. Van 1994 tot 2010 werd het toernooi achtereenvolgens zes keer in Eindhoven, zes keer in Amersfoort en vijf keer in Amsterdam georganiseerd. Nederland heeft door al die jaren heen ook steeds om de prijzen kunnen meedoen dankzij topspelers als Robin Ammerlaan, Maikel Scheffers, Monique Kalkman, Jiske Griffioen, Aniek van Koot en de laatste jaren met Diede de Groot. Vorig jaar zorgde zij voor ongekend Nederlands succes: ze won alle grandslams en de paralympische titel, de zogenaamde golden grand slam, en in Orlando werd ze ook nog eens wereldkampioen. Deze week grepen Diede en Anniek nog de dubbeltitel bij de Austrilian Open. 

Zie Diede en Anniek spelen

De Masters zijn een unieke kans voor jou als fan om toppers als Diede en Aniek in actie te zien. De heren kunnen al meedoen aan het ABN Amro WTT in Rotterdam in maart, maar voor de dames is nog niet zo’n toptoernooi in Nederland. Tijdens het WK kun je dus met eigen ogen zien wat Diede zo onverslaanbaar goed maakt! En misschien raak je daardoor helemaal verslingerd aan de tennissport en wil je het zelf ook proberen. Rond het WK worden allerlei clinics en middagen georganiseerd waar je ook de kans krijgt om zelf te gaan spelen.  

Wil je nu al meer weten over rolstoeltennis? Kijk dan op deze pagina voor alle informatie en een tennisvereniging bij jou in de buurt!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: