Direct door naar content
Haal de Paralympische Winterspelen de klas in! afbeelding nieuwsbericht

Haal de Paralympische Winterspelen de klas in!

03 februari 2022

Heb jij ook zo’n zin om met jouw klas helemaal in de Olympische en Paralympische Winterspelen te duiken en alles samen te volgen? Met de lespakketten van TeamNL in de klas haal je met allerlei leuke quizzen, opdrachten en ideeën de Spelen naar het klaslokaal en de gymzaal. Met het informatiepakket kun je ook een complete spreekbeurt over de Winterspelen voorbereiden!

Ben jij als echte sportfanaat nog op zoek naar een goed onderwerp voor je spreekbeurt of werkstuk? Zoek dan niet verder, want dit is het moment om het over de Olympische en Paralympische Spelen te doen! Als sporter met een beperking wil je vast ook graag jouw verhaal vertellen. Wedden dat je je klas daarmee stil krijgt. En dan komen de vragen vast vanzelf als jij klaar bent. Hoe heb jij bijvoorbeeld geleerd om te rollen met je rolstoel of hoe is het om met blades te rennen? Wat vind jij zo leuk aan jouw sport? En: wat is jouw grote droom?

Informatiepakket

Met het informatiepakket van TeamNL in de klas heb je genoeg achtergrondinformatie om alles over de Paralympische Spelen te vertellen. Zij hebben namelijk een informatieblad gemaakt met allemaal weetjes over de Paralympische Spelen: de historie, welke sporten op het programma staan en wat voor speciale materialen worden gebruikt.

Opdrachten voor de klas

Met de informatie van TeamNL in de klas kun je niet alleen spreekbeurten voorbereiden, maar jouw juf of meester kan hier ook inspiratie opdoen voor leuke lessen. Weet jij bijvoorbeeld welke 15 wintersporten op het programma staan van de Winterspelen? Of weet jij welke materialen nodig zijn bij de paralympische wintersporten? Ook voor de gymlessen staan hier leuke oefeningen, bijvoorbeeld het nadoen van een bobslee!

Heb jij nu al zin om met je klas in de stemming te komen voor de Olympische en Paralympische Winterspelen? Ga dan gelijk aan de slag met je spreekbeurt of tip je juf of meester de website van TeamNL in de klas.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: